Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediyedeki kadınları hatırlattı: Haklarını yemeyin!

AKP İzmit İlçe Başkanı Av. Ali Güney, 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü’nde İzmit Belediyesi’nden atılan kadın memurları hatırlattı, “Mahkeme tarafından işe iade edilen bu çalışanlara daha fazla mobbing uygulamayın. Kadınları incitmeyin” dedi.

AKP İzmit İlçe Başkanı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümü olarak kutlanan 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan AKP İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney, şunları söyledi: “Kadınlar toplumun en önemli değeri, ailemizin olduğu gibi siyaset ve iş dünyasının da vazgeçilmezidir. Demokrasimiz, kadınların seçme ve seçilme hakkının kazanmasıyla tam manasını bulmuştur. AK Parti olarak bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere, siyasetin her alanında kadınlarımıza daha fazla temsil hakkı tanıyan birinci parti olmakta her zaman gurur duyduk”.

KADINLARIN HAKLARINI YEMEYİN

Güney, İzmit Belediyesi’nde geçen yıl işten atılan sözleşmeli memurlar arasında çok sayıda kadın bulunduğunu da hatırlatarak şöyle dedi: “Ne yazık ki, İzmit’te kadınlara karşı en büyük haksızlığın İzmit Belediyesi tarafından yapılmasına şahit olduk. Yılbaşı gecesi, daha önce hiçbir uyarı yapılmadan bir mektupla aralarında kadınların da bulunduğu 29 memur kapı önüne konuldu. Bir yıldır devam eden hukuk mücadelesi sonunda işlerinin başına dönen, yeniden işsiz kalmamak için verilen her görevi ses çıkarmadan kabul eden bu kadın memurlara hala mobing yapıldığını, performansları düşük gösterilmek istendiğini duyuyoruz. Bu yılbaşında Mahkeme kararıyla döndükleri işlerine yeniden son vermek için hazırlık yapıldığı bilgisini alıyoruz. Bütün bunların doğru çıkmaması en büyük arzumuzdur. Dünya Kadın Hakları Günü’nde kadınlarımızı daha fazla incitmeyin, haklarını gasp etmeyin çağrısı yapıyoruz”.