Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

41 Burda AVM’den ‘kiriş’ açıklaması

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan, 41 Burda AVM’de yer alan kirişler yangın söndürme sisteminin borularını kesilmek için kesildi. Konuyla ilgili AVM yönetimi açıklama yaparak yapılan işlemin projeye uygun olduğunu belirtti.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan,

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yer alan 41 Burda AVM’nin hemen altında bulunan otopark, geçtiğimiz gün farklı bir konu ile gündeme gelmişti. Otoparkta bulunan yangın söndürme sistemi için taşıyıcı kirişleri, bu kirişlerin beton ve demirlerinin kesilmesini Bağımsız Kocaeli Gazetesi gündeme getirmişti. 41 Burda AVM yönetimi, konuyla ilgili açıklama yaptı.

“PROJE DETAYINDA BELİRTİLEN YERLER”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Otopark bölümümüzde yer alan yangın söndürme borularının, kirişlerin hangi bölgesinden ve ne büyüklükte geçeceği statik proje detaylarında yer almaktadır. Boruların geçeceği rezervasyonlar (boşluklar) inşaat aşamasında, proje detayında belirtilen yerlerde bırakılmıştır. Kiriş imalatının tamamlanması sonrası kirişin kesilerek dayanımının azaltılması gibi bir uygulama yoktur. Statik projede yer alan ve projesine göre uygulanan bu detay, statik müellif Balkar Proje ve yapı denetim firması onaylı olup İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılmıştır.”

41 burda avm