Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

41 yıllık gri devin sonu ne olacak?

İzmit’in en işlek bölgelerinden birinde bulunan İzmit Merkez Bankası için yıllardır bir karara varılamadı. 1980’den beri hizmet veren binaya ne olacağı hala merak konusu. Yıllardır taşınamayan Merkez Bankası hakkındaki önemli bir söylenti kendiliğinden yıkılabilecek durumda olduğu…

İzmit’in en işlek bölgelerinden

Yıllardır bir türlü çözüm yolu bulunamayan İzmit Merkez Bankası’na ne olacağı bilinmiyor. İddialara göre, üçü bodrum olmak üzere, toplamda 9 katı olan İzmit Merkez Bankası, zemindeki kazıkların erozyona uğraması sebebiyle artık kendini taşıyacak güçte değil. 2014 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Merkez Bankası’nın taşınması için İzmit Öğretmenevi yakınlarındaki bir arsada inşaat çalışmaları başlatıldı. Fakat kazılar sırasında tarihi eserlere rastlanınca bölge SİT alanı ilan edildi ve Merkez Bankası’nın taşınması iptal edildi.

HILTON OTEL TALİP OLDU

yanına taşınma işi iptal edilmeden hemen önce Hilton Otel bir adım attı. Dünyaca ünlü otel zinciri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, binayı otele dönüştürmek için teklifte bulundu. Fakat dönemin belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bina hakkında bir karara varılamadığından dolayı Hilton’un teklifini geri çevirdi.

BU İŞİN SONU NEREYE GİDİYOR?

Öğretmenevi yanındaki araziye taşınma işi iptal olduktan sonra belediye, Merkez Bankası’na Maltepe Üniversitesi Kartepe Kampüsü yakınlarında bir arsa tahsis etti. Ancak Merkez Bankası’nın yeni yönetimi taşınma anlaşmalarını tek taraflı feshedince, belediye yeni bir yer tahsis etmekten vazgeçti. Merkez Bankası Kurulu geçtiğimiz aylarda binanın yıkılmasına karar verdi. Binayı yıkacak firmanın hazırlıklarını tamamladıktan sonra yıkım işlemlerine başlaması bekleniyordu. Ancak aradan geçen aylarda ne yıkım işiyle alakalı bir gelişme oldu ne de yıkımı üstlenecek firma ortaya çıktı. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde, kent merkezinde 41 yıldır ayakta duran gri beton binanın kaderi ne olacak merak konusu.

3f26c2aa acf5 4021 8fe3 ce74513352b8

daf23978 127d 43c4 a3c7 2900bdd49fa1

2cb83f10 acb5 4a0d b719 1a863718ac6b