Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

5 büyük zincir markette fahiş fiyat denetimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fahiş fiyat iddiaları hakkında yaptığı açıklamada “Beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor” ifadelerini kullanmasının ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakan Muş’un talimatıyla 5 zincir marketteki ürünlerde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için ticaret müfettişleri görevlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş fiyat

BM zirvesi için ABD’ye giden ve buradaki temaslarının ardından gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyat artışlarıyla ilgili olarak “Bu konuda kısmen özellikle 5 büyük zincir marketin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz.” demişti.

BORSADA DEĞER KAYBETTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından dün Borsa İstanbul’da işlem gören market hisseleri güne düşüşle başlamıştı. Bim hisseleri yüzde 1.6 düşerken, Migros açılışta yüzde 4.7, Carrefoursa yüzde 2.8, Şok yüzde 1.7 değer kaybetmişti.

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Tüm ülke sathında faaliyet gösteren ve en yaygın şube ağına sahip olan 5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş bir yelpazedeki üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’un talimatlarıyla Ticaret Müfettişleri görevlendirilmiştir.” denildi.