Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

5 Haziran’da seçim var! İki mahallede muhtar seçilecek

Yüksek Seçim Kurulu, ara seçimin 5 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurdu. Bu tarihteki seçimlerde çeşitli yerleşim yerlerinde farklı nedenlerle boşalan muhtarlık, ihtiyar heyeti gibi yerler için vatandaşlar sandık başına gidecek. Kocaeli’de de aynı gün İzmit Erenler ve Kandıra Cebeci muhtarlıkları için seçim yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu, ara

İzmit Erenler Muhtarlığı görevini yürüten Yaşar Eker’in mart ayında kalp krizi sonucu vefatı nedeniyle muhtarlık boşalmıştı. Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Kerim Yavuz’un haberine göre; Halen muhtarlığa vekalet eden İhsan Sarı, yapılacak seçimler de aday olacak. 5 Haziran yaklaştıkça başka adayların çıkma ihtimali de var.11 bin 303 nüfusa sahip Erenler’de oy kullanma hakkı bulunan seçmen sayısı ise 8 bin 496.

MUHTAR DURMUŞ İSTİFA ETMİŞTİ

Kandıra Cebeci’de de 5 Haziran’da yeni muhtar seçilecek. 2014 yılından beri iki dönemdir Cebeci Muhtarlığını yapan Gürkan Durmuş, ailevi sorunlar nedeniyle 28 Şubat tarihinde görevinden istifa etti. Durmuş’un yerine ise 1’nci azası Faruk Çoruh görevi devraldı. Resmi rakamlara 493 nüfusa sahip mahallenin nüfusu yaz aylarında çok daha fazla oluyor. 5 Haziran’daki seçimler için şimdiden 5 aday var. Muhtarlığa vekalet eden Faruk Çoruh ile birlikte Engin Çelik, Gürsoy Çakar, Ramazan Bayrak ve Mustafa Çakır da muhtarlık için yarışacak.