Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

6 yıldır bitirilemeyen cami için Büyükşehir yarın ihaleye çıkıyor!

Derince Belediyesi eski başkanı Ali Haydar Bulut döneminde belediye bütçesinden Yenikent Mahallesi’ndeki yeni yerleşim alanında inşaatına başlanan Hoca Ahmet Yesevi Camii, aradan geçen 6 yıllık sürede tamamlanamadı. Ak Partili ilçe belediyesinin beceriksizliğini Büyükşehir üstlendi. Cami inşaatı için yarın ihaleye çıkılıyor.

Derince Belediyesi eski başkanı

Uğur EnçDerince Belediyesi’nin Ak Partili eski başkanı Ali Haydar Bulut’un projesi Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin temeli 2017 yılında atılmıştı. 2018’deki ekonomik krizle birlikte belediye bütçe ayıramayınca inşaat durmuştu. 31 Mart 2019’da Derince Belediye Başkanı seçilen Ak Partili Zeki Aygün, belediyenin bütçe sorunundan dolayı cami inşaatını belediyenin yatırım programından çıkartıp, Diyanet İşleri Başkanlığı’na devretmişti.

DİYANET ÖDENEK ÇIKARTMADI

Cami inşaatı devredilen Diyanet İşleri Başkanlığı, yarım kalan caminin tamamlanması için ödenek çıkartmadı. Derince Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı yarım kalan cami inşaatını tamamlayamayınca devreye bu kez Hoca Ahmet Yesevi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği devreye girdi. Dernek Başkanı Sadettin Öredi, cami inşaatının bitirilmesi için bağış kampanyası başlattı. Ancak kampanyada da caminin tamamlanması için gerekli para toplanamadı.

İHALESİ YARIN

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın geçtiğimiz yıl söz konusu cami inşaatını üstleneceklerini duyurmuştu. Ak Partili ilçe belediyesinin 6 yıllık beceriksizliğini gidermek isteyen Büyükakın talimatı verdi ve ihale için hazırlık işlemleri tamamlandı. 4 bin 500 metrekare alanda yer alan cami inşaatının tamamlanması için yarın ihaleye çıkılacak. İhaleyi alan firma yaklaşık bir yıl içerisinde, 300 günde inşaatı tamamlayacak. Cami inşaatı yerel seçimler öncesinde tamamlanmış olacak.