Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

65 yaş üzeri dışarı çıkabilecek mi?

Sağlık Bakanlığı koordinesinde corona

Sağlık Bakanlığı koordinesinde corona virüsü salgınıyla mücadele için oluşturulan Bilim Kurulu bugün saat 14.00’de video konferans yöntemiyle toplandı. Bilim Kurulu’nun gündeminde, verilerdeki iyileşme, normalleşme sürecine geçiş ve 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağında esneklik gibi birçok konu vardı.

MÜCADELE KESİNTİYE UĞRAMAMALI

Toplantı, önümüzdeki pazartesi yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınacak kararlar için de önem teşkil ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Koca şu ifadeleri kullandı: “Bu mücadele kesintiye uğramadan muntazam devam etmelidir. Taviz vermezsek istediğimiz sonucu kısa sürede alabiliriz. Geride kalan günler kolay geçmedi. Hastalık bizi esir mi alacak, salgında bir yakınımı kaybeder miyim diye endişe ettiniz. Hastalığa yakalanan yakınınız için endişe duydunuz, acı yaşadınız. Bu acıda hepimiz sizinleyiz.

KISA SÜREDE ÖNLEM ALINDI

Ramazan ayındayız ve hiç alışık olmadığımız bir şekilde yaşıyoruz. Sakin, mütevazi iftar sofraları kuruluyor. Hastalığa karşı, her gün yeni iyi haberler alıyorsunuz. Ben bu duygularla Ramazanınızı kutluyorum. Salgın 201 ülkeye yayılmış ve hayatı değiştirmiştir. Geçen yıl Aralık ayında işin bu noktaya varabileceği akıllardan geçmiyordu. Türkiye sağduyusunu ortaya koydu ve 10 Ocak’ta acilen bir operasyon merkezi kurdu. 15 Ocak 2020’de bu yeni hastalığa karşılığa karşı bir rehber hazırlanıp yayınlandı. Bizim riske karşı hareket planımız, 11 Mart’tan tam 5 gün öncesine dayanmaktadır.

SOKAĞA ÇIKABİLECEKLER Mİ?

65 yaş ile ilgili gündem konumuz oldu bilim kurulunda. 65 yaş üstü büyüklerimizi hiç olmazsa birkaç saat, hiç olmazsa gezip dolaşmalarını, araç kullanmadan yakın mesafe anlamında… Yapılabilir mi? Böyle bir serbestlik söz konusu olabilir mi diye gündem oldu. Daha net bir öneriye dönmedi. Bu da bir yaklaşıma gelirse o durumda zaten görüş olarak cumhurbaşkanımıza da sorulmuş olur. Karar noktasına da gelir diye düşünüyorum.”