Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

6’lı masada kim hangi bakanlığı istiyor?

Erken seçimin gündeme gelmesi ile birlikte Millet İttifakı’nın kabine adayları da şekillenmeye başladı. Gazeteci Fatih Portakal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada olası hükümet değişikliğinde Millet İttifak’ını oluşturan partilerin hangi bakanlığı istediğinin şekillenmeye başladığını duyurdu.

Erken seçimin gündeme gelmesi

Gazeteci Fatih Portakal, Youtube kanalında konuya ilişkin kendisine gelen kulis bilgilerini aktararak ittifakı oluşturan partilerin bakanlık taleplerini tek tek paylaştı. Portakal, 6’lı masada en yoğun talebin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na olduğunu belirtti.

CHP 4 BAKANLIK İSTİYOR

Portakal, CHP’nin Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nı istediğini öne sürdü.

4 BAKANLIK TALEBİ DE İYİ PARTİ’DEN

Portakal, İYİ Parti’nin ise Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nı istediğini iddia etti. Portakal ayrıca, İYİ Parti’nin Savunma Bakanlığı için de ısrarcı olduğunu kaydetti.

Sözlerine devam eden Fatih Portakal, Deva Partisi’nin ise Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nı istediğini belirtti.

Portakal’ın iddiasına göre; Gelecek Partisi ise Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı istiyor.

SAADET 2 BAKANLIK İSTEDİ

Portakal, Saadet Partisi’nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nı istediğini, Demokrat Parti’nin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı istediğini ileri sürdü.

İYİ PARTİ’NİN MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İÇİN ADAYI KİM OLACAK?

Kulis bilgisine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda ortak isimler üzerinde uzlaşı sağlanırken, İYİ Parti’nin en kritik bakanlıklardan birisi olarak görülen Milli Savunma Bakanlığı üzerinde duracağı kaydedildi.

CHP’nin Milli Savunma Bakanlığı için Türker Ertürk ve Deniz Kutluk isimlerini düşündüğü, İYİ Parti lideri Akşener’in Kara Harp Okulu Dekanı olarak görev yapan ve İYİ Parti’ye yakınlığı bilinen Prof. Dr. Gültekin Yıldız ismi üzerinde durduğu da gelen kulis bilgileri arasında.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ile yakınlığı bilinen Gültekin Yıldız, aynı zamanda İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi Emir Abbas Gürbüz’ün akademik danışmanlığını da yürütüyor.