Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

81 valiliğe yeni Koronavirüs genelgesi!

Bayram sonrası vakalardaki artışların kontrolü için İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine yeni Koronavirüs genelgesi gönderildi. Tedbirler sıkı uygulanacak.

Bayram sonrası vakalardaki artışların

İçişleri Bakanlığı 81 il Valiliğine “Covid-19 Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi.

Buna göre 81 ilde uygulanacak tedbirler şu şekilde:

*Evlerinde izolasyona tabi tutulan kişilerin, özellikle ilk 7 gün boyunca izolasyon şartlarına uyup uymadıkları, vali/kaymakam ve kolluk birimlerince her gün takip edilecek, denetlenecek.

* İllerde vali yardımcısı ve ilçelerde kaymakamlar başkanlığında “Filyasyon çalışmaları takip kurulları” oluşturulacak, bu kurullarca her gün saat 16.00’da değerlendirme toplantısı yapılacak.

* Valiliklerce il bazında hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişim bizzat takip edilerek artış ve azalışlara göre gerekli tedbirler alınacak.

*Günlük ve haftalık artış oranları yüksek seyreden illerde valiliklerce ilave tedbirler ve denetim faaliyetleri en üst seviyede uygulanacak.

* Düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlarda gerçekleştirilecek denetimlerde, birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde 1 gün süreyle faaliyet durdurma, dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezaları uygulanacak.

* Taziye evlerinde, evlerde, açık alanlarda, taziye yapılmaması hususunda tüm il/ilçe hıfzıssıhha kurullarında karar alınacak.