Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

98.9 milyonu ver, limanı yap!

Dört tarafı limanlarla çevrili olan İzmit Körfezi’nde halen inşa edilmemiş ancak liman olarak ayrılmış araziler var. O arazilerden biri 98.9 milyona satışa çıkarıldı.

Dört tarafı limanlarla çevrili

Türkiye’de 25 körfez bulunuyor. En önemli körfez ise Kocaeli’de bulunuyor. Onlarca limana ev sahipliği yapan İzmit Körfezi Samanlı Dağları’nın eteklerine değen bir doğa harikası. İzmit Körfezi’ni maalesef zaman içerisinde katletmişiz. Limanlara boğduğumuz İzmit Körfezi öyle bir duruma gelmiş ki, körfezde canlı hayatının sürebilmesi için dışarıdan balık takviyesinde bulunur olmuşuz. 1950’lere kadar yüzülebilir, temiz bir suya sahip olan körfez yıllar içerisinde özellikle limanlar ve denetimsiz giriş çıkış yapan yük gemileri nedeniyle kirlendi.

SAHİLDEN BİRKAÇ METRE İLERİDE

Her gün deniz uçağı ile körfeze giriş çıkış yapan gemiler ve limanlar atık boşaltmamaları konusunda denetleniyor. Ancak buna rağmen limanlarda zaman zaman sıkıntılar yaşanabiliyor. Birkaç yıl önce Körfez ilçesinde yaşanan petrol sızıntısında körfez doğal hayatı büyük zarar görmüştü. Ancak buna rağmen Kocaeli’ninn bir liman kenti olmasına kimse karşı çıkmadı. Çalışmalar devam ediyor. Dört tarafı limanlarla çevrili olan İzmit Körfezi’nde halen inşa edilmemiş ancak liman olarak ayrılmış araziler var. O arazilerden biri 98.9 milyona satışa çıkarıldı.

100 BİN METREKARE DOLGU HAKKI VAR

Söz konusu arazi 120 bin metrekare uzunluğunda. Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’ne yakın bir konumda bulunan arazinin 100 bin metrekare dolgu hakkı bulunuyor. D-100 Karayolu ile bağlantısı bulunan arazi ayrıca demiryolu hattıyla da bağlantı kurabiliyor. İmar planlarında liman arazisi olarak arazi için alıcı çıkacak mı, İzmit Körfezi’ne yeni bir liman inşa edilecek mi merak konusu.