Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Grubu’ndan Hürriyet’e: “Siz bizim yaptıklarımızın bakımını yapsanız yeter”

İzmit Belediyesi 2022 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda AK Parti grubu, “Siz bizim yaptıklarımızın bakımını yapsanız yeter” dedi

İzmit Belediyesi 2022 yılı
Nazim Ozgun Erbulan 1

İzmit Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan 2. Birleşimi, bugün İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında gerçekleştirildi. Faaliyet raporunun görüşüldüğü oturum hareketli geçti. Başkan Hürriyet Faaliyet raporuyla ilgili özet bilgiler verdi. Hürriyet, “Ben yaptım oldu değil yurttaşla birlikte karar vererek hizmet ettik” dedi.

4 GRUBA AYIRDI

Hürriyet’in ardından Meclis Üyesi Güzin Taştekin konuştu. Taştekin, “Bu yıl daha kalın bir kitap yapmışsınız. Kitap kalın olsun derken İzmit Belediyesinde en çok çalışan arkadaşların fotoğraf çeken arkadaşlar olduğunu gördük. Birinci grupta hiç başlamayan, ikinci grupta başlayıp bitemeyen işler, üçüncü grupta başlasa da bitirilemeyecek projeler.

BİTMEYEN PROJELER

Birçok projeyi gerçekleştirmediniz. Başlayıp bitirilemeyen işlere Fethiye Caddesi, Yeni Cuma Parkı ve tabii ki Cedit Mahallesi. 3. Grupta da Fuar alanı, teleferik yapmak, toplu ulaşımı geç saatlere kadar devam ettirmek de yapamayacağınız işler. Yazıldığı ve söylendiği tarihleri İzmit belediyesinin yapamayacağı işler.

TEKRAR TEKRAR AÇILIŞ

4. grupta vaat etmeden yaptığınız işler var. Başarılı bulduğu projeleri önce kapatıp sonra açıyor. Önce bakmayıp dağ yapıp sonra yeniden açmışsınız. Gölkay’da uluslararası  yarışmaları görmezden gelip burayı yeniden yapıyor gibi anlatmışsınız. Bizim yeşil Konak olarak bildiğimiz yer belediye müzesi olarak teslim alındı. 2020’de Atatürk Müzesi açtınız. Burayı daha sonra Atatürk Anı ve Milli Mücadele Evi yapıp bir daha açtınız. Açtığınızı unutuyor musunuz? Siz bizim yaptıklarımızın bakımını yapsanız yeter.

CHP’DEN ARSAL ARISAL CEVAP VERDİ: “BİR KISMINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

Taştekin’in eleştirilerine cevap veren İzmit Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Arsal Arısal şu ifadeleri kullandı: “Büyükşehir’in neleri sayıp sayıp 10,15 yıl yerine getiremediği sayalım, Nevzat Doğan döneminde neleri yerine getiremediğini sayar dururuz. Kreşler, kütüphaneleri Fethiye Caddesi gibi öncelikli olan projelerimiz vardı bir kısmını gerçekleştirdik, bir kısmını gerçekleştiremedik. Bir kısmının projelerini gerçekleştirdik inşaatını gerçekleştiremedik. Neden gerçekleştiremediğiminiz çok ortada. 5 katından fazla inşaat maliyetlerinin arttığı bir durum söz konusu. Bunların bir kısmının ekonomi üzerinden değerlendirilmesi gerekiyor.

“TÜRKİYE’DE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Öncelikler belirledik. Kreşler önceliklerden biri. Beşinci kreşimizin de temelini atacağımızdan dolayı bu alana önemli bir katkı koyacağımızı düşünüyorum. Fethiye Caddesi de bu öncelikli alanlardan birisiydi. Yapılıp yapılıp uygulanmayan, çöpe atılan yarışmaların olduğu bir ilde halkın da katılımını önemseyerek Türkiye’de ilki gerçekleştirdik.

“YENİ CUMA FESHEDİLDİ, GÖLKAY PARK GECEKONDUYDU”

Yeni Cuma kurul sürecinden geçen bir proje. Burada SEDAŞ’ın bir trafo isteği oldu. Biz, ihaleyi açtık. İş bitirilemedi. Biz işi feshetmek zorunda kaldık. İş cezalarıyla birlikte feshedildi. Gölkay Park hep gecekonduydu. Yenilenmesi gerekiyordu. Bir işletmeciye verilmiş, aykırı imarların yapıldığı bir yapı haline gelmiş. Güvenlik unsurları gözardı edilmiş. Bu binayı bizim onarmamız demek daha fazla para harcamamız anlamına gelecekti. Bundan dolayı yenilendi. Çok özel bir yer. Daha iyi bir yapılaşmayı hak ettiğini düşünüyoruz.”