Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Kocaeli İlyas Şeker: Veliler kara kara düşünürdü; bu problemlerin hepsi aşıldı

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yaptığı konuşmada, “Bizim zamanımızda okullar açıldığı zaman veliler kara kara düşünürdü; kitapları nereden tedarik edeceğiz diye düşünüyorlardı. Ama bugün eğitime verilen katkıyla bu problemlerin hepsi aşıldı” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bugün itibariyle ülke genelinde başladı. Kocaeli’de yıkılıp yeniden yapılan İzmit Yahya Kaptan’da bulunan 23 Nisan İlkokulu’nda bugün kent protokolünün katılımıyla yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı gerçekleştirildi. Okul bahçesinde düzenlenen törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, eğitim sendikaları temsilcileri, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“GENÇLERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK ŞANSLI”

Konuşma gerçekleştiren AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker şu ifadelerde bulundu; “Yeni öğretim yılının başarılı bir şekilde geçmesini ve öğrencilerimizin ülke ve vatan için faydalı bilgilerle donatılmasını başarımız için ülke için vatan için öğretmenlerimizin de başarılı bir yıl geçirmesini diliyorum. Hepimiz bu sıralardan geçtik. Orada otururken çocuklarımız izlerken geçmiş yıllara doğru gittik. O günlerle bugünleri kıyaslamak mümkün değil. O derelerden çok sular aktı, çok şeyler değişti. Bugünkü gençlerimiz ve öğrencilerimiz çok şanslı. Bu anlamda velilerimiz de şanslı.

“ARTIK ÇOCUKLARIMIZ KİTAPLARINI MASALARININ ÜZERİNDE BULUYOR”

Bizim zamanımızda okullar açıldığı zaman veliler kara kara düşünürdü; kitapları nereden tedarik edeceğiz diye düşünüyorlardı. Ama bugün eğitime verilen katkıyla bu problemlerin hepsi aşıldı. Artık çocuklarımız sınıfa girdiğinde okul kitaplarını masalarının üzerinde buluyor. Okullarımızda ihtiyaç duyulan bütün teknik alt yapıda gerçekten büyük bir mesafe kaydedildi. 10-15 yıldan beri bütçede en yüksek payı alan Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Yeni eğitim öğretim yılının başarılı olmasını diliyorum. Geleceğin bilim insanlarının Kocaeli’den çıkacağına canı gönülden inanıyorum. Kocaeli’de bu konuda gerçekten mükemmel bir altyapı var.