Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’den Kocaeli Barosu kongresine boykot

Kocaeli Barosu’nun pandemi nedeniyle ertelenen tek adaylı kongre, dün başladı. Bugün ise Kocaeli Barosu yönetimi seçilecek. Dikkat çeken detay ise Aavukat olan AK Partili siyasetçilerin kongreye katılmaması oldu.

Kocaeli Barosu’nun pandemi nedeniyle

Sebahattin Aydın1 Temmuz itibariyle yeni normalleşme kararıyla birlikte Kocaeli Barosu’nun sürekli ertelenen kongresine de onay çıkmış oldu. Dün kongre Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonu’nda başladı.

CANDEMİR TEK ADAY

2 bin 180 avukatın oy kullanma hakkının bulunduğu seçimler ise bugün Kocaeli Adliyesi’nde gerçekleştiriliyor. Mevcut başkan Bahar Gültekin Candemir başkanlığa tek aday. Yönetimde ise farklı avukat grupları yarışacak. Ertelenen kongrelerin süresi de göz önünde bulundurulduğunda geçen zamana göre bu yeni yönetim bir yıl görev yapacak.

AK PARTİLİ AVUKATLAR YOKTU

Dün başlayan kongre dikkat çeken bir detay vardı. AK Partili avukatlar olan Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney gibi isimler kongrede yoktu.

BOYKOT MU ETTİLER?

AK Partili bu isimlerin kongreye katılmaması veya mesaj göndermemesi avukatların dikkatini çekti. Özellikle Bahar Gültekin Candemir ile yakın arkadaş olduğu bilinen Emine Zeybek’in bu tavrı kongrenin en çok konuşulanları arasına girdi.

KOCAELİ’DE BARO KURAMADILAR

Bilindiği gibi çoklu baro sistemiyle AK Partililer, İstanbul, Ankara gibi illerde yeni barolar kurmuştu. Kocaeli’de ise ikinci bir baro kurmak için yeterli avukat sayısı yoktu. Kocaeli’de yeni baro kuramayan AK Partililerin, mevcut yönetime sıcak bakmadığı için böyle bir tavır koydukları yorumları yapılıyor.

İŞTE KOCAELİ BAROSU YÖNETİM KURULU ADAYLARI

Mevcut başkan Bahar Gültekin Candemir’in tek aday olduğu genel kurulda seçimler çarşaf liste yöntemiyle  gerçekleştirilecek. Baro’da yönetime talip olan avukatlar şunlar: Arzu Türkkal Enç, Erhan Türkan, Nuriye Yılmaz, Mustafa Berk Uluç, Muhsin Emrah Toker, Birol Özyürek, Özden Sönmez Dobur, Mehmet Gül, Fatih Üstünay, Kamuran Yıldırım, Talip Kavak, Selda İlgöz ve Hüseyin Akbaş.