Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Partili aileye 1.5 milyonluk kıyak!

Körfez Belediyesi, AK Partili Çakır ailesinin Körfez sahilinde yer alan işletmesini, kira süresinin bitmesine aylar kala geri almaya karar verdi. İddialara göre işletmeyi yeniden restoran haline getirecek olan belediye söz konusu geri alım için 1.5 milyon TL ödeme yaptı. Maddi sıkıntı yaşadığı öne sürülen Adem Çakır’a ait Kasr-ı Çakır isimli işletmenin işletme süresi birkaç ay içerisinde bitiyordu. Belediye söz konusu restoran için birkaç ay beklemek yerine 1.5 milyon TL ödeme yapmayı uygun gördü. Söz konusu restoran için neden bu kadar acele edildiği merak konusu oldu.

Körfez Belediyesi, AK Partili

ugurBELEDİYE MÜLKÜYDÜ

Ak Partili Şener Söğüt başkanlığındaki Körfez Belediyesi’nde çok tartışılacak bir olay yaşandı. Belediye mülkü olan Tütünçiftlik sahilindeki Kasr-ı Çakır isimli mekanın işletme süresi dolmadan mekan belediye bünyesine geri alındı. Söz konusu işletmenin kira kontrat süresi bitmesine birkaç ay kala belediye mülkü geri almak istediğini belirtti. Bu mülk 1.5 milyon TL bedel ödenerek geri alındı. Söz konusu mülkün yer aldığı bölgede Körfez Belediyesi markası Nazende bünyesinde bir balık restoranı açılacağı gelen bilgiler arasında.

Korfez Belediyesi Kasr i Cakir

AK PARTİLİ AİLEYE AİT

Kasr-ı Çakır adlı işletme AK Parti Körfez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Çakır’ın babası Adem Çakır’a ait. İddialara göre işletme bir süredir maddi sıkıntı içerisindeydi. Belediye yönetimi söz konusu işletmeyi bu maddi sıkışıklıktan ve giderek artan maddi giderlerden kurtarmak adına böyle bir adım attı. Körfez Belediyesi neden söz konusu balık restoranı için birkaç ay daha beklemedi, maddi sıkıntılar yaşanırken belediye bütçesinden neden 1.5 milyon TL gibi bir rakam harcandı bilinmiyor.

BELEDİYE SATIYOR AMA

Körfez Belediyesi son dönemde yaşadığı maddi sıkıntılarla gündemde. SGK’ya olan borçlar nedeniyle milyonlarca lira değerindeki mülklerini SGK’ya devreden belediye yatırım bütçesini de bir hayli düşürdü. 20223 yılında günlük kişi başı 1 TL yatırım bütçesi, kalan belediye yönetimde yeni kaynak arayışları sürüyor. Bu sebeple Körfez’de yer alan 3.5 kat imarlı bir alanın imar izni 6 kata çıkarıldı. Söz konusu onlarca milyon lira bedelli alanın satışı için yetki bu ay gerçekleştirilecek mecliste konuşulacak..