Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Partili Bünyamin Çiftçi’den rüşvet açıklaması: İftira atıyorlar

CHP’lilerin gündeme getirdiği Çayırova Belediyesi rüşvet iddiası hakkında Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi Bağımsız Kocaeli’ye konuştu. Çiftçi, “İftira atıyorlar.  Böyle bir şey olması mümkün değil” dedi. 40 milyon TL cezanın kesilip kesilmediği hakkında da konuşan Çiftçi, iftira davası açacaklarını söyledi.

CHP’lilerin gündeme getirdiği Çayırova

Özgun imzaCumhuriyet Halk Partisi dün il binasında Çayırova Belediyesi’nde rüşvet iddiası için toplandı. Düzenlenen toplantıya İl Başkanı Harun Yıldızlı, il yöneticileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ve Meclis Üyesi Orhan Tanış, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, Çayırova Belediye CHP Grup Başkanvekili Halis Koç, Meclis Üyeleri Salih Işık, Turan Ağaç, Tayfun Budak, CHP Kocaeli önceki dönem İl Başkanı Cengiz Sarıbay katıldı.

RÜŞVET PAZARLIĞI İDDİASI

Toplantıda Çayırova Belediye CHP Grup Başkanvekili Halis Koç, Çayırova’da Reysaş Lojistik firmasının yaptığı kaçak yapı nedeniyle 40 milyon TL ceza kesildiğini, üst düzey bir yöneticinin bu konuyu kapattığını söyledi. Ayrıca ceza hakkında Çayırova Belediyesi Başkan Yardımcılarının şirketle görüşüp cezada indirim için rüşvet pazarlığı yaptığını da iddia etti. Şirket yetkilisinin pazarlığın ses kaydını alarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye götürdüğünü, Özhaseki’nin de sürece dahil olduğunu söyledi.

“BU KONUYLA İLGİLİ BÜTÜN CEVAPLARI VERDİK”

İddialar hakkında Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ne konuştu. Çiftçi, daha önce mecliste CHP grubu tarafından soru önergesi verildiğini belirterek, “CHP mecliste de soru önergesi vermişti geçtiğimiz ay. Bu konuyla ilgili bütün cevapları verdik. İftira atıyorlar.  Böyle bir şey olması mümkün değil” dedi.

“BUNLARA AYIRACAK VAKTİMİZ YOK”

CHP grubunun açıklamalarına karşın dava açacaklarını belirten Çiftçi, “3-4 ay öncesinde de aynı iftiraları attılar. Yasal haklarımızı kullanmak adına mahkemeye müracaat ettik. Hukukçularımız inceliyor. Milletimize hizmet ediyoruz bunlara ayıracak vaktimiz yok. Bunlar iftiradır” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR CEZA SÖZ KONUSU DEĞİL”

40 milyon TL ceza kesildi mi sorusunu da yanıtlayan Çiftçi, “Bunların hepsi yalan. Böyle bir ceza kesilmiş olsa tahakkuk edilir. Şirket de dava açar. Böyle bir ceza söz konusu değil.” dedi.