Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak Partili genç tek başına girdi aldı; 2 milyon 978 bin liralık belediye ihalesi!

Ak Parti Gençlik kolları üyesi Yasin Kılıç, Dilovası Belediyesi’nin talep alım ihalesini 2 milyon 978 bin 206 liraya tek katılan firma olarak kazandı. Kılıç’ın adı 2021 yılında muhalefetin suç duyurusu ile gündeme gelmişti.

Ak Parti Gençlik kolları

Dilovası Belediyesi 17 Mayıs’ta tablet alım ihalesine çıktı. İhaleye sadece Kılıç Bilgisayar’ın sahibi Yasin Kılıç katıldı. Belediye başkanı Hamza Şayir’in hemşerisi olduğu iddia edilen, Ak Parti Gençlik Kolları Üyesi Yasin Kılıç söz konusu ihaleyi 2 milyon 978 bin 206 liraya aldı. Yasin Kılıç’ın ismi 2021 yılında muhalefet partilerinin temsilcileri tarafından Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir hakkında ”Görevi kötüye kullanma, haksız kazanç sağlama, Kamu Kurumu aleyhine dolandırıcılık, zimmet ve kamu ihale kanununa muhalefet” suçlarından gerçekleştirilen suç durusunda gündeme gelmişti.

ŞAYİR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Muhalefet partilerinin temsilcileri Yasin Kılıç’la ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Kılıç Bilgisayar firması tarafından Dilovası Belediyesine 163.652,14 TL bedelli fatura kesilmiştir. Firmanın sahibi Yasin Kılıç, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in hemşerisidir. Ayrıca AK Parti Gençlik Kolları Üyesi olarak da görev yapmaktadır. Mezkur firmadan yapılan bilgisayarların ve diğer teknolojik aletlerin bedelleri alımları piyasa değerinin üzerinde fiyatlarla fatura edilmiştir. Ayrıca bu alımlar doğrudan temin yoluyla yapılmıştır. Söz konusu alınlar için Dilovası Belediyesi tarafından ihale gerçekleştirilmediği gibi teslimatın gerçekleştiğine dair herhangi bir görsel veya irsaliye de bulunmamaktadır.”