Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Partili Muharrem Tutuş: Adrese teslim ihale yapıyorsunuz!

İzmit Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, çeşitli iddialarda bulunarak İzmit Belediyesi yönetimine yüklendi.

İzmit Belediye Meclisi AK

İzmit Belediye Meclisi Temmuz Ayı Birleşimi, Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in İtalya’da olması nedeniyle Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş tarafından yönetildi. Geçen mecliste çok tartışılan “Taşıt ve İş Makinası satın alınması ve Finansmanı için kredi kullanılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 29.06.2022 tarihli raporu” bugün gündeme getirildi.

CHP Grup Başkanvekili Nejat Çakır, komisyon raporunun kendilerine ulaştırılmadığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdi. AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş maddeyle ilgili söz alarak konuşma yaptı. Tutuş, “Bize bilgi verilmeden neye onay vereceğiz? Şimdi soruyorum burada yeniden hesapladınız mı?” dedi.

İSTANBUL’DAN SİPARİŞ!

Muharrem Tutuş, “Artık Kocaeli halkı, İstanbul’dan siparişle ilçemize gelen şirketlerden ve her yakalandığında diğer kamu kurumlarına sataşarak bu pis işlerin üstünü kapatma çabalarından bıktı usandı.” Dedi.

KURTULAMAYACAKSINIZ

AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in sorulan soruları yanıtsız bırakıldığını söyleyerek, “1 aydır açıklayamadığınız kiralamalarınızın üstünü örtmek için Gebze Belediyesine saldırarak bu işlerden kurtulamayacaksınız” ifadelerini kullandı.

 “ARTIK KOCAELİ HALKI, PİS İŞLERİN ÜSTÜNÜ KAPATMA ÇABALARINDAN BIKTI USANDI”

Tutuş konuşmalarının devamında, “Artık Kocaeli halkı, İzmit belediye başkanının her başı sıkıştığında ve her gün akçeli işlerden, adam kayırmadan, paravan şirketler kurulmasından, akrabalara para dağıtmasından, İstanbul’dan siparişle ilçemize gelen şirketlerden ve her yakalandığında diğer kamu kurumlarına sataşarak bu pis işlerin üstünü kapatma çabalarından bıktı usandı.

İDDİALAR!

1-Sit alanında izinsiz çalışma yapıp, izin almanız istendiğinde bağırmaya başlıyorsunuz. Halbuki hemen yan tarafında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de çalışma yapacak ancak izin bekliyor.

2-Henüz geçtiğimiz ayki meclis toplantısında, Erenler mahallemizde mülkiyeti belediyemize ait olan mükemmel bir arsayı kat karşılığı elimizden çıkartmamıza rağmen, İzmit meclisinde başınız sıkışınca Darıca belediyesinin sattığı arsadan bahsediyorsunuz.

3-Akrabalarınıza sürekli ihalesiz işler verirken ve paravan şirketlerinizle suçüstü oluyorsunuz, ‘’AMA BEN GÜLÜMSE KAFEDE 2TL YE ÇAY SATIYORUM’’ diyorsunuz. Zahmet olmazsa Gölcük belediyesine bir uğrayın, sizin gibi bir tane değil orada. Çay bahçeleri, kafeteryalar, sosyal tesisler, restoranlar ve hatta belediyenin otelini bir gezin. Ancak tabi ki eskici bağırırken, pırlantacı bağırmıyor.

4-Kendinizin 3 yıllık karanlık, adrese teslim, fahiş fiyatlı ve tamamı şüpheli İstanbullu firmalara verdiğiniz ve 1 aydır açıklayamadığınız kiralamalarınızın üstünü örtmek için ise; Gebze belediyesine saldırarak bu işlerden kurtulamayacaksınız.”

SATIN ALMAYA ONAY KREDİYE RET!

Tutuş son olarak, “Sizin bir araca ödediğiniz parayla Kocaeli Büyükşehir 3 araç alıyor. 3 yıllık kiralamalarda hangi araca ne kadar ödediniz getirin. Hemen komisyon yapalım. İstediğiniz tarihe ara meclis koyalım. Kim geliyorsa gelsin. Rica ettiğimiz evraklarla gelin. Satın almayla ilgili yetki vermiştik. Yine yetki verdik. Krediyle ilgili de evrakları getirin inceleyelim.” dedi.

“İFADELERİ BOŞTA KALIYOR”

Nejat Çakır, “Kendisi komisyon başkanı. İstediler de bir belge verilmedi mi? İfadeleri boşta kalıyor. Bir belge saklanması mümkün değil.” dedi.