Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akademi Hastanesi’nde acil hastasından 350 TL mi aldılar?

Kocaeli’de faaliyet gösteren Akademi Hastanesi’nde acil hastasından 350 TL ücret alındığı fatura istendiğinde ise faturayı hizmet bedeli olarak kesmek istedikleri iddia edildi.

Kocaeli’de faaliyet gösteren Akademi

SEBO İMZAKocaeli’de denetimsiz sağlık kuruluşlarının başında özel hastaneler geliyor. Keyfi uygulama ve ücretlendirmelerden vatandaşlar çok şikayetçi. Akademi Hastanesi’nde çocuğunu acile götüren bir vatandaşın iddialarına göre kendisinden 350 TL istendi. Bunun üzerine fatura talep eden vatandaşa hizmet bedeli olarak fatura kesilmek istendi. Mustafa adlı vatandaş, bir sosyal şikayet platformunda iddialarını sıraladı.

“SİGORTA KARŞILAMIYORLAR” DEDİLER

İşte o iddialar: “02 12. 2022 tarihinde Başiskele Kocaeli’de bulunan özel Akademi Hastanesi’ne saat 16 gibi kontrole gittik. Sonrasında doktor bey serum verme kararı aldı. Servisin dolu olduğu için acile gönderdi. Bize 16.45’te acile giriş yaparken elimizdeki evrakları verdik. 350 TL para istediler benden bankodaki personele. Bu ne parası dedim? Sigorta karşılamıyor dedi.

“GÜNDÜZ YATAK ÜCRETİ!”

Ben de tamamlayıcı sigortam olduğunu söyledim. Onun da karşılamadığını söyledi. Fakat tamamlayıcı sigortam karşılıyor, fatura istedim, faturayı hizmet bedeli olarak keseriz dedi. Ben de olmaz öyle şey, ne hizmeti aldıysam onu faturaya yansıtacaksınız dedim. O da kabul etmedi sonra ben fatura istemiyorum dedim. Sonra çocuğa serumu taktırdık akabinde kendisi bir tane döküm getirmiş, dökümde gördüm ki, fatura haricinde tabii ki gündüz yatak ücreti adı altında benden para tahsil etmişler.

İADE İSTİYOR

Tabii karşısında bedel yazmıyor, şikayet etseniz herhangi bir şey olmuyor dedi. Ben artık cevap vermez oldum. Çünkü ilk başlarda ki üslubu ve sert ifadesi vardı. Ben tabii ki uymadım ve biz 18 gibi yani, 1 saat 15 dakika acilde kaldık. Hastaneden çıkış yaptık. Ben bu paranın geri iadesini talep ediyorum. Aynı zamanda bundan sonra da böyle bir işlemin olmamasını rica ediyorum. Çünkü bizler kendimizi anlatabiliyoruz. Ama kendini ifade edemeyen insanlarımız var. Yazık değil mi?”