Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP'li eski başkanın daireleri gündem oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP İl eski Başkanı Mahmut Civelek'in Kent Konut'tan aldığı onlarca daire tartışıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerine Sayıştay raporlarıyla ilgili konuşup konuşmayacaklarını sordu. Başkan Büyükakın, Engin Taşdemir’in, “Biz gereken açıklamayı basınla paylaştık” demesi üzerine sert bir açıklama yaptı.

“BİZ Mİ VERDİK?”

Tahir Büyükakın, “Keşke basına yaptığınız eksik açıklamayı burada da yapsaydınız. Bakın ben o dönemde de bu belediyede görevliydim. Şimdiye kadar hiç çıkmıyor dediniz. Sanki bunları biz vermişiz gibi davrandınız. Ne demek geçmişin dosyalarını açıtırıyorum? Bu laflar size hiç yakışık almadı. Sayıştay raporları her zaman açıklanır. Denetçiler gelir incelemelerini yapar.

YETİMİN HAKKINI YEDİRMEM

Biz Sayıştay denetçileriyle her zaman aynı görüşte olmak zorunda değiliz. Ne demek savcıları göreve davet ediyorum. Ortada suç olsa zaten gereği yapılır. Ama siz sadece siyaset yapma hırsıyla bunları söylüyorsunuz. Ben bu kentte yetimin hakkını yedirmem.

MAHMUT CİVELEK’İN DAİRELERİ

Bu sırada söz alan Engin Taşdemir, “Madem eskilere gidiyoruz. Biz Kent Konut’ta geçmişte yaşananları dile getirdik. Siz de o dönem il başkanının Kent Konut’tan daire almasını doğru bulmadığınızı söylemediniz mi?” diye sordu.

“ETİK BULMUYORUM”

Büyükakın, “Evet ben bunu söyledim. Etik bulmuyorum dedim. Siyasi parti il başkanımızın daire alması etik değil. Ama suç da değil. Ben bu zamana kadar Kent Konut’tan hiçbir şekilde daire almadım. Bakın almak suç değil. Kanuni olabilir. Sadece etik bulmuyorum” dedi.

“BİR AYAR TUTTURMANIZ LAZIM”

Sözlerini devam ettiren Büyükakın, “Ben eleştirmeyin demiyorum. Ama bir ayar tutturmamız gerekiyor. Eleştirin ki hata yapmayalım. Her şeyin altında bir şey arayıp, buradan siyaset yaparız diyerek kente zarar vermeyin” açıklamaında bulundu.