Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP’li ismin FETÖ dosyasını sumen altı etmişler!

İzmit Belediye Meclisi’nde AKP’li belediye başkan yardımcısı Güray Oruç’un FETÖ soruşturması gündem oldu. Başkan Hürriyet, “AKP’li İbrahim Bulut’un raporunu okudu, FETÖ dosyası sumen altı edilmiş, bunu siz söylüyorsunuz” dedi.

İzmit Belediye Meclisi’nde AKP’li

SEBO min 89İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nevzat Doğan’ın damadı olarak bilinen yeğeninin eşi Güray Oruç’u memurluktan alacağını ifade etti. Hürriyet Oruç hakkındaki FETÖ soruşturmasının sumen altı edildiğini belirterek şöyle konuştu: “Şimdiden söyleyeyim sonra eylem filan yapmayın. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç’un memurluğunu alıyorum. Bilginiz olsun. Çünkü ciddi bir rapor var elimde. Daha da önemlisi kendisiyle ilgili bir FETÖ dosyası açılmış. Ama ne hikmetse sumen altı edilmiş. Alelacele kapatılmış. Bu FETÖ dosyasının içerisinde AKP’li eski başkan yardımcısı sayın İbrahim Bulut’un 3 sayfalık muhalefet şerhi var. Ne diyor biliyor musunuz? Alıntılayayım; ‘Bilindiği üzere Bank Asya Fethullahçı Terör Örgütü’ne ait bir finans kuruluşudur. Bankanın bu yönü kamuoyunca bilinen bir husustur. 17-25 Aralık yargı darbesi teşebbüsünden sonra o zaman başbakan olan şimdiki cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan anılan yapıya ait kurum ve kuruluşlarla her türlü ilişkinin kesilmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaşmıştır. Bunu bu yapıyla mücadelenin baş unsuru olarak kabul etmiştir.

PARASINI BANK ASYA’DA TUTTU
Güray Oruç’un 17-25 Aralık 2013 sonrası bir dönemde. Bank Asya’da bulunan hiçbir zorunluluk yahut geçerli bir mazeret yokken para yatırması, bir ile üç gün arasında bu parayı başka hesaplara aktarmış olsa da belirli bir miktar parayı katılım hesabından tuttuğu görüldüğünden bu yapı ile mücadele etmek bir yana hesabını kapatmayıp sorgusuz ve özensiz bir şekilde mesafe koymaktan dahi kaçındığı görülmüştür. Böyle bir tutumun hukuken değerlendirilmesi gerektiği açıktır. Bu konuda hangi ölçünün kullanılması gerektiği hususu AYM’nin 2016 tarihli kararında mevcuttur. İlgili kararlar gereği şahıs Paralel Devlet Yapılanması’yla üyelik, mensubiyet ve irtibat ölçütü geliştirmiştir. İlginin sanki 17-25 Aralık süreci hiç yaşanmamış gibi 3 ay sonra, başka banka yokmuş gibi Bank Asya hesabına para yatırması ve hesabını kapatmaması bilinçli taksirdir.’ Bakın bunu siz söylüyorsunuz. Sizin eski başkan yardımcınız söylüyor. Ben söylemiyorum.
GuYray OrucY Nevzat DogYan FETOY min
GÖREVE BAŞLAMASAYDI…
İbrahim Bulut devamla; ‘Bank Asya hesabını kapatma gerekçesi dikkat çekicidir. İlgili İzmit Belediyesi’nde göreve başladıktan sonra Bank Asya hesabını kapattığını dile getirmiştir. Bunun akla ilk getirdiği şey İzmit Belediyesi’nde göreve başlamaması halinde hesabını kapatmayacağıdır. Ve diğer yandan 15 Temmuz darbe girişimi için değişik ifadeler kullanan ilkokul mezunu ve vasıfsız işçi için iş akdinin fesih kararı alarak, şuursuzca söylenen bir kelimenin dahi bedelini ödetirken ona göre yüksek eğitimli ve yüksek dereceli makama sahip soruşturmaya konu şahıs (Güray Oruç) hakkında işlem yapmamak eşitlik, hakkaniyet ve insaf duyguları ile bağdaşmayacaktır’ demiştir. Bakın bu arkadaş (Güray Oruç) 9 aydır belediye başkan yardımcısı kadrosunda maaş alıyor. Sizin korumanız altında. Siz göreve getirmişsiniz. Sizden kastım tabi ki göreve getirenler. Böyle bir gerçek ortada dururken kimse bana haktan, hukuktan, hakkaniyetten bahsetmesin.