Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP’li Mehmet Akif Yılmaz: X, Y, Z gençliği tanımlamasını kabul etmiyoruz!

AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, “Adeta çok bilinmeyenli denklem gibi. X, Y, Z… Böyle bir gençliği, böyle bir tanımlamayı biz kabul etmiyoruz” dedi.

AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet

Uğur ENÇ minDerince Belediyesi’nin Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi açılış töreninde konuşan AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz gençliğin kategorize edilmemesi gerektiğini söyledi. X, Y, Z gençliği tanımlamalarını kabul etmediklerini ifade eden Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“Bugün burada bu güzel açılışa teşrif eden herkesi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti, hıfz ve bereketi üzerinizden eksik olmasın. Bu güzel tesisin Derince gençliğine hayırlı, uğurlu olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum.

NASIL GENÇLER YETİŞMELİ?

Sözlerime başlarken şu anda bizler adına mavi vatanda, Ege’de, Akdeniz’de Suriye’de ve Irak’ta bizler adına, bizlerin özgürlüğü adına nöbet tutan gençlerimizi, Mehmetçiklerimizi saygıyla selamlıyoruz. Allah onların ayaklarına taş değdirmesin. Onları karada, havada ve denizde muzaffer kılsın inşallah. Bu mücadelelerde şehit olan kardeşlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Gazilerimizi anıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Böyle bir gençliği vatanını, milletini, bayrağını aziz ve mukaddes bilen, özgürlük için, Allah için, vatan için, millet için gözünü kırpmadan şehadete yürüyecek, özgürlüğün bedelini ödemeye hazır, dedelerimizin bizlere emanet bıraktığı bu toprağa sahip çıkacak tam donanımlı gençliği yetiştirmek hepimizin üzerine eklenen en büyük mükellefiyet.

Mehmet Akif YilmazKOCAELİ’DE 750 BİN GENÇ VAR

İşte bu konuda Türkiye’de gerçekten son 18 yılda Ak Parti siyaseti olarak tüm şehirlerimizde gençlerimiz adına çok büyük yatırımlar ortaya koyduk. Kocaeli 2 milyona yaklaşan nüfusuyla, 0-25 yaş arası 750 bin genciyle ve Türkiye’ye yaptığı katma değer, sanayi kenti oluşu sebebiyle çok büyük hizmetleri hak eden bir şehir. Hamdolsun bu noktada da Ak Parti siyaseti son 18 yılda 1.5 milyar liralık bir yatırımı sadece spor alanında yaptı şehrimize. Yurtlarımızın sayısı 2002 yılında 650’lerdeydi. Bugün 15 bine yaklaştı. Hala devam eden yatırımlarımız var. Devlet olarak sahip çıktığımız, burs verdiğimiz öğrencilerin sayıları arttı. Gençliğimize her kademede sahip çıkma adına, gençliğimize en güzel imkanları sunma adına çok büyük adımlar atıldı.

BİRİLERİ KATEGORİZE ETMEK İSTİYOR

Bu son dönemde değerli gençlik ve spor bakanımız gerçekten Kocaeli adına, ilçelerimiz adına sunulan her projeyi büyük bir kabulle alarak hayata geçirdi. Kocaeli’ye olan bu hassasiyetinden dolayı kendisine tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah gençliğimizin tümünü kucaklayacak çalışmaları hep birlikte yapacağız. Birileri gençliğimizi kategorize etmek istiyor. İşitiyorsunuz, duyuyorsunuz… X gençliği, Y gençliği şimdi de Z gençliği çıkardılar. Adeta çok bilinmeyenli denklem gibi. X, Y, Z… Böyle bir gençliği, böyle bir tanımlamayı biz kabul etmiyoruz. Gençlik hayatın içinde birilerinin iddia ettiği gibi hayattan soyutlanmış değil. Her daim hayatın içinde. Bizim hep birlikte bu gençlere sahip çıkmak boynumuzun borcu. İşte bugün bunun için buradayız. Derincemize güzel bir tesis kazandırılıyor. Emeği geçenlere ve Derince Belediye Başkanımız Zeki Aygün’e teşekkür ediyorum.”