Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alemdar’da çalışmalar ay sonunda tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediye BaşkanıTahir Büyükakın bugün Alemdar Caddesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İSU tarafından caddede yapılan çalışmalar bu ay sonunda tamamlanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye BaşkanıTahir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün Alemdar Caddesi’ne giderek  hem çalışmaları  inceledi,  hem de cadde esnafını ziyaret etti. Büyükakın, caddede yapılan çalışmaların ay sonunda tamamlanacağını söyledi.  Esnaflara ziyaretin ardından konuşan Büyükakın şu ifadelerde bulundu: “Sizlerin de bildiği üzere bayram üzeri bayrama doğru gittiğimiz süreçte buradaki inşaatı başlatmak istemiştik. Çünkü iş programının normal akışına göre iki ay gerektiren bir çalışmaydı. Temmuz Ağustos da  İzmit’te trafiğin en az olduğu aylardı. Bu çalışmayı en hızlı şekilde yaparız dedik.

 

ÇOCUKLAR MAĞDUR OLACAKTI

Pandemi döneminde de buraya girmeyi düşündük ancak çocuklar sınava gireceği için yapmadık. Telekom hatlarının nereden geçtiğini bilmediğimiz için aşağıda neyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk girmekte tereddüt yaşadık. Pandemi sürecinde girsek trafik açısından rahat olacaktı ama Telekom hatlarının kopmasıyla çocuklar mağdur olacaktı, muhasebecilerin işleri aksayacaktı. Bu yüzden Temmuz Ağustos aylarında karar verdik. Bayram üzeri esnafımız bayramda alışverişlerin aksayacağım söyledi ve sıkıştırılmış bir iş programı yapmakta karar verdik.

 

İZMİT’İN CAN DAMARINA AMELİYAT

Burası İzmit’in can damarı, açık kalp ameliyatı yapılıyor burada şu an. Dolayısıyla iki vardiya çalışalım işleri çabuk bitirelim dedik. Esnafımız da yapılan çalışmalardan memnuniyetleri söylüyorlar. İnşallah önümüzdeki 10 gün içinde bitirmeyi planlıyoruz. 10 metre kaldı bugün İnönü caddesi geçişi tamamlandığında iş bitmiş olacak. 270 metre bir çalışma yaptık toplam 280 metre 10 metre kaldı. Kanalizasyon 440 metre 430 metresi bitti 10 metre kaldı. Yağmur suyu ve kanalizasyon bitti içme suyu hattı döşenecek. Dükkan ve iş yerlerine bağlantıları yapılması gerekiyor o yüzden kaldırımlarda yer yer kesilmeler yapılacak. Yağmur suyu gideri de yapılacağı için 10-15 gün içinde bitirmeyi planladığımız bir iş. Normalde iş programında süresi bir ay gibi bir zamanda bitireceğimiz bir çalışmaydı.

 

“AYIN SONUNDA İSU ÇALIŞMALARI BİTMİŞ OLACAK”

İSU idaremiz buradan çıkış yaptıktan sonra fen işlerimiz yolu yapmaya başlayacaklar. 15. Gündeyiz ikinci vardiyaya çektiğimizde bu ayın sonunda İSU’nun çalışmaları da bitmiş olacak. Bizim fen işleri de asfaltları tamamlamış olacaklar. Kaldırımlar granit yapılacağı için 1 ay sürer. Onu da faz faz yaparız hepsini hemen yapmayız. Dişiniz ağrıdığında dişçiye gidersiniz onun bir paniği yoktur ve şu an esnafın dişi ağrıyor. Arkadaşlarımız hep sahada kontrol mühendislerimiz de aynı hassasiyetle esnafımızın bir sıkıntısı olmasın diye elinden geleni yapıyor. Burada gayret gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Esnafımı da ufak tefek sorunlar var onlar da olacak diyerek bize moral veriyorlar.”