Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ali Güney: Alakasız taşlar Hakan Çakar: Siyasi hamle

Vakıf İş Hanı için güzergah tartışmaları sürerken AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney Fethiye Caddesi’ne gelerek “Buraya geldik. Alakasız taşlardan başka bir şey bulamadık” ifadelerini kullanırken CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ise, “Burada siyasi bir hamle yapıyorlar” dedi.

Vakıf İş Hanı için

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Fethiye Caddesi ile İstiklal Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan Vakıf İş Hanı için esnaflar birleşmiş, girdikleri ihaleyi de kazanmıştı. Esnafların oluşturduğu İzmit Birlik Limited Şirketi tarafından yeniden yapılacak iş merkezi mayıs ayında yıkılırken yapımına bir türlü başlanmadı. Şirket, güzergah için hem İzmit hem de Büyükşehir Belediyesi’ne başvururken İzmit Belediyesi Cumhuriyet Bulvarı’ndan girişe izin verdiğini belirtti. Büyükşehir ise 4 ana alter olduğunu, Cumhuriyet Bulvarı’ndan girişe izin vermeyeceklerini bildirdi.

ÜÇ GİRİŞ DE KAPATILDI

İzmit Birlik Limited Şirketi konuyla ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından hem UKOME hem de Emniyet’ten İnönü Caddesi’nden Fethiye Caddesi’ne giriş için izin alınırken bugün akşam saatlerinde iki kamyon 10’ar ton malzeme ile caddeye girecekti ancak İzmit Belediyesi, hem Fethiye’ye İnönü Caddesi’nden girişi hem Acısu mevkiinden girişi hem de İstiklal Caddesi’nden girişi malzemelerle kapattı.  İzmit Birlik Limited Şirketi kapanan yolların ardından araçlarını sokamadığı için erteleme kararı aldı. Konu emniyete bildirilirken söz konusu olay hakkında tutanak tutulacağı öğrenildi. İzmit Belediyesi yetkilileri sadece Cumhuriyet Bulvarı’ndan (Yapı Kredi Bankası mevkii) girişe izin veriyor.

“BÜYÜKŞEHİR BİZE GÜZERGAH VERMİYOR”

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Burak Güreşen, İzmit Belediyesi Basın Sözcüsü Cem Şakoğlu, İKM Başkanı Murat Öztürk ve İzmit Birlik Limited Şirketi Ortağı Ali Osman Aykan Vakıf İş Hanı önünde bir araya geldi. Yaşanan tartışmanın ardından söz konusu isimler dağıldı. Akşam saat 22.00 itibariyle iznin geçerli olmasıyla İzmit Zabıtası caddede toplandı. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, İKM Başkanı Murat Öztürk, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve yöneticileri, birim müdürleri İzmit Birlik Limited Şirketi Ortağı Ali Osman Aykan’ın yanına geldi.

TORUN YOLLARIN NEDEN KAPATILDIĞINI AÇIKLADI

Aykan burada yaptığı konuşmada tutanak tutulduğunu konuyu önce Kocaeli Valisi’ne ardından da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne taşıyacağını söyledi. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney “Buraya geldik. Alakasız taşlardan başka bir şey bulamadık” ifadelerini kullandı. Emirşah Torun, “Arkadaşlar yarın yapacakları iş için bu malzemeleri buraya koydular. Tarihler çok manidar geldi bana. Özellikle başkanımızın yurt dışına çıktığı tarihe denk getirilmesi beni düşündürüyor. ” dedi. Aykan ise, 5 kere başkandan randevu talep edildiğini, randevu bile alamazken yurt dışında olduğu bilgisinin kendilerinde olamayacağını söyledi.

BÜYÜKAKIN: BURASI HALKIN YOLU KIRAMAM

İKM Başkanı Murat Öztürk, “Tahir Başkan ile Cumhuriyet Bulvarı hakkında görüştük. Tahir Başkan ‘Bu halkın yolu kıramam’ dedi. Onlar izin belgesini almışlar’ dedi. Burası da halkın yolu” ifadelerini kullandı. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar da giriş için Cumhuriyet Bulvarı istikametinin uygun olduğunu belirterek, “Burada siyasi bir hamle yapıyorlar. Yürüyüş Yolu tamamen yayınlaştırılmış. Arabalar geziyor mu gezmiyor mu görelim. Araba 5 metre yerden geçecek. Her anlamda en kolayı orası.” dedi. Aykan ise, “Burada da bir siyasi hamle yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Vakif is hani tartisma

Ali Guney