Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alternatif yılbaşı geleneği devam

Her yılbaşında geleneksel olarak Anadolu Gençlik Derneği tarafından gerçekleştirilen Mekke'nin Fethi kutlamasına yoğun katılım oldu

Her yılbaşında geleneksel olarak

Her yıl olduğu gibi Anadolu Gençlik Derneği(AGD), Milli Gençlik Vakfı ile birlikte Mekke’nin fethinin 1389’ncu yıldönümünü kentin farklı ilçelerindeki programlarla kutladı. Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleşen programa 
Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, Ehad İl Başkanı Halil Öner, Saadet Partisi İlçe Başkanı Samet Gürsoy, Öğder İl Başkanı Serkan Kocakır, Kandıra Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Aslan, Cansuyu İlçe Başkanı Turan Özkuluş ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. 

KARDEŞLER TOPLULUĞUYUZ
Mekke’nin fethi programında konuşan AGD Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı,” Bugün 31 Aralık 2019 Mekke’nin fethi programını kutlamak için bir araya geldik. İnsanlığa bir İnşirah Mekke’nin Fethi programını Rabbim hayırlara vesile eylesin. Biz bir kardeşler topluluğuyuz. Tüm dünyadaki müslümanlar olarak kardeşler topluluğuyuz. Bu dünyadaki herkes Hz Adem’in tohumlarıdır. Bu dünya hayatı bir imtihandır. Hayat bir imtihandır. Rabbim bunun karşısında bizlere çalışmayı emreder.

AHLAKLI NESİL
İslam sentez kabul etmez. İslam yaşanılsın diye indirilmiş bir dindir. Cihat kan dökmek değildir. Bizler tüm insanlara faydalı olmak için çalışıyoruz. Bizler inanıyoruz ki en güzel söz ahlaktır. Ahlâk kendimiz için istediğimizdir. Kendimiz için istemediğimizi başkası içinde istememektir. Anadolu Gençlik Derneği güzel ahlakı kuşanmış, bir nesil yetiştirmek için vardır. Bizim gündemimizde hak vardır, iyilik ve güzellik vardır. İyi ve güzel ne iş varsa onların çoğalması için çabalıyoruz. Biz kötülüklerin değil hayrın yayılmasını istiyoruz. Anadolu Gençlik Derneği Mekke’nin fethi programını ilk günden beri 81 şubesinde icra etmektedir. Bu programın amacı gençlere Fethi icra etmektir. 

DÜNYAYA YENİDEN YÖN VERECEĞİZ
Biz eğlence adı altında çirkinliklere karşı tavır almanın karşısında yer almaya inanıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği olarak tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki dünyaya yeniden yön vereceğiz. Bizler çorbasını komşu ile paylaşmak için çalışmalarına devam edecektir. Yetimlere, yoksullara yardım etmeyi bir yol olarak kabul ediyoruz. Sizleri ne zaman davet etsek koşup geliyorsunuz. Bugün aynı aşk ve azimle Allah’ın hoşuna gitmeyecek yerlere gitmeyip buraya geldiğiniz için Allah razı olsun” dedi.
Program kapsamında çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri de dağıtıldı.

6e7366ef 7f9b 43a4 a462 4b209aa11107

42e053bf 02a4 4bad b605 9174c5f02633

64a164a6 7207 4fa2 8910 f50b4abf3bcd 1

a1e56833 8ee9 42cc 97a5 e3ecc498998f