Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Anam ağladı” Cedit’e kredi müjdesi!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünün kaldığı yerden devam etmesi için kredi yetkisi talebinin komisyona gönderilmesi oylandı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

SEBO min 172İzmit Belediye Meclisi’nin şubat ayı oturumu bugün gerçekleştiriliyor. Bu meclis oturumunda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Cedit Mahallesi’nin kentsel dönüşümü için İzmit Belediyesi’nin ödemesi gereken miktar ve Halk Süt için kredi kullanma yetkisi için komisyona gönderilmesi teklifi oylandı. 15 milyon TL para gerekiyor. Cedit’e de sizden yardım istedik. Yardım etmediniz. Büyükşehir Belediye başkanı ‘gündemimde yok’ dedi. Belki Vadi İzmit’teki yerleri satabiliriz. İnsanlar mağdur olmasın istiyoruz. Halk Süt hem istihdam yaratacak önemli bir proje, kırsal kalkınmayı destekleyecek. Araç kredisi için 10 ay oldu anam ağladı” dedi.

“BAKANLIKTA DA SORUN VARDIR”

AKP’li meclis üyesi Muharrem Tutuş, “Bu Cedit işinin nasıl yürüyeceğini biliyorsunuz. Bu işlerde protokol var. Bu projenin bırakılacağı yer Büyükşehir değil. Bu işi Ankara’ya bırakacağınız yer bellidir. Sonrasında Büyükşehir değerlendirir. Her şeye rağmen bakanlıktan randevu almadıysanız; İzmit Belediye Başkanı’na 10 ay randevu verilmiyorsa bakanlıkta da sorun vardır” dedi.

“TAHİR BAŞKAN ‘BAKANLIĞA DEVREDELİM’ DEDİ”

Hürriyet, “Göreve geldiğimizde bu saatli bombayı kucağımızda bulduk. Bunu kavgaya dökmek istemiyorum. Büyükşehir yapsın dediğinizde buyurun dedim. 50 milyonluk proje. Protokole ben imza atmadım. Bu sizin projeniz demek zorunda değilim. İnsanların ciddi problemi var. Büyükşehir bunu daha hızlı yapacaksa seve seve devrederim dedim. Benim derdim Tahir Başkanla kavga etmek değil. Başkanın yanına gittik. Cedit’i sorduk. ‘Bunu yapmak istiyor musunuz?’ dedi. Tahir Bey’in sizin söylediklerinizden haberi yok. ‘Bakanlığa devredelim’ dedi. O günden bu yan da hala ses yok” ifadelerine yer verdi.
Kredi talebinin komisyona gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
WhatsApp Image 2020 02 04 at 15.42.06