Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ankara’da kum fırtınası felaketi!

Ankara’da son 50 yılda görülmemiş bir olay yaşandı. Başkenti bir anda kum bulutları sardı. Kum fırtınasında 6 kişi yaralandı.

Ankara'da son 50 yılda görülmemiş bir olay yaşandı. Başkenti bir

Ankara’nın Polatlı ilçesinde saat 15.00 sıralarında kum fırtınası meydana geldi. Bir anda etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzü karanlığa büründü, devasa toz bulutları oluştu. Paniğe kapılan vatandaşlar, boş alanlara kaçıştı. Ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, bazı ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle şehir merkezinde elektrikler kesildi.

Ankara 26 YARALI VAR

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Polatlı ve civarındaki ilçelerimizde meydana gelen şiddetli rüzgar olayı üzerine ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşımız hafif yaralanmış olup şimdilik başka bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır” dedi.

“50 YILDIR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “50 yıldır böyle bir şey görmedim” diyerek bölge halkına evde kalmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ankara 3“CAN YA DA MAL KAYBI OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “Kıymetli hemşehrilerim, Polatlı başta olmak üzere birçok ilçemizde yaşanan kum fırtınasında yoğun bir mesai harcayan çalışma arkadaşlarım fırtınada can ya da herhangi bir mal kaybı olmadığını tespit ettiler. Bütün Ankaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” mesajı paylaştı.

Ankara 5METEOROLOJİDEN UYARI!

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürülüğü de Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ankara radarından alınan veriler ve yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 2 saatlik periyotta Ankara’nın batı ve kuzey kesimlerinde (Polatlı, Ayas, Beypazar, Güdül, Kızılcahamam) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

YORUMLAR

Bir adet yorum var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kroman Çelik Şirketi, Gebze’de geri kazanım ve düzenli depolama tesisi
Sıradaki Haber Yoğun itiraz gelmişti: Kroman Çelik Şirketi’nin depolama tesisine ÇED olumsuz kararı!