Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aralık ayı sonuçları açıklandı: Son anketlerde CHP’den dikkat çeken atak

MetroPOLL Araştırma, Aralık ayı seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Sonuçlarda CHP’nin önceki aya göre artan oranı dikkat çekti.

MetroPOLL Araştırma, Aralık ayı

Birçok değerlendirmeye göre Türkiye seçim sattı mahalline girdi.

Siyasi partilerin seçimlere yönelik açıklamaları da bu değerlendirmeye güçlendirirken; kamuoyunun seçim anketlerine olan ilgisi her geçen artıyor.

Son olarak MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özen Sencar, şirketin Aralık ayı seçim anketi sonuçlarını açıkladı.

CHP’DEN YÜZDE 3’LÜK SIÇRAMA

Sonuçlara göre en dikkat çeken parti CHP oldu.

‘Bu Pazar milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?’ sorusuna Kasım ayı anketinde katılımcıların yüzde 17.1’i CHP yanıtını vermiş, kararsızlar dağıtıldığında ise bu oran 22.6’ya ulaşmıştı.

Aralık anketinde ise katılımcılar aynı soruya yüzde 20.3 oranında CHP yanıtını verirken; kararsızlar dağıtıldığında bu oran 27.4’e yükseldi.

AK PARTİ YÜZDE 32’DE KALDI

Aralık sonuçlarına göre, Ak Parti’ye oy verecek yurttaşların oranı yüzde kararsızlar dağıtılmadan 23.9, kararsızlar dağıtıldığında ise 32.3.

İYİ PARTİ 14.2, HDP 11.9, MHP 5.3

İYİ Parti’nin kararsızlar dağıtıldığında oy oranı yüzde 14.2 olurken; HDP’nin 11.9, MHP’nin 5.3, Memleket Partisi’nin 1.6, Saadet Partisi’nin 1.5, Gelecek Partisi’nin 1.1 seviyelerinde olduğu görüldü.

20 ARALIK ÖNCESİNDE YAPILMIŞ

MetroPOLL’ün Aralık anketi 11-15 Aralık tarihleri arasında yapıldı.

Anket, 20 Aralık gecesi Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni ekonomik politikası ile düşüşe geçen doların, seçmenlerdeki karşılığını yansıtmadığı belirtilebilir.