Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Araptepe’de torpille daire istiyorlar!

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün Araptepe Kentsel Dönüşüm projesinden daire almak isteyenler araya torpil sokmaya çalıştığını söyledi.

Derince Belediye Başkanı Zeki

Ugur ENC minDerince Belediye Başkanı Zeki Aygün 2 yılını değerlendirdiği basın toplantısında Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nden bahsetti. Projenin çok değer kazandığını ifade eden Aygün şöyle konuştu: “Araptepe Kentsel Dönüşüm projesi biz geldiğimizde başlamıştı. 50 tane anlaşma yapılmış mülk vardı burada. 1.5 yıldan beridir 550 dairelik bir proje yapılmış burada. Baktık ki biz burası Selimiye Kışlası gibi oluyor. Biz projeyi değiştirdik. 478 daireye düşürdük.

40 MİLYON LİRA GELİR

İlk ihaleye katılan olmadı. İkinci ihalede şartları değiştirdik. Yüzde 75, yüzde 25 ile yeni ihale yaptık. Bir arkadaşımız girdi, aldı işi. Şu anda yüzde 60’ı tamamlandı. Biz bu projeyi başararak belediyemize aşağı yukarı 40 milyon lira bir gelir elde etmiş olacağız. Projeye ilgi oldukça yoğun. Bizim 112 dairemiz var. 50’si hak sahiplerinin diğer 300 küsur daire ise müteahhidin. Şu anda projeye ilgi yoğun. Torpille daire isteyenler oluyor. Müteahhitler projeye girmekten çekiniyordu ama şu anda ilgi oldukça iyi.

DUMLUPINAR KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTEMEDİ

Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüm istemiyoruz dedi. Bizim imarımızı düzeltin ve önümüzü açın dediler. Biz düzenlemeyi yaptık şu anda. Aynı Denizciler Caddesi gibi bir cadde oluşturduk. Adaları büyüttük. 3 dönüm, 5 dönüm şeklinde genişlettik. Bu Türkiye’de ilk defa uygulanan Kentsel Yenileme projesi oldu. 2 dönümün üzerinde alanda bina yapanlara 7 kat, 2 dönümün altında bina yapanlara ise 5 kat imar veriyoruz. Neden 7 kat veriyoruz? Orada yaşayanlar bir araya gelerek anlaşıp vatandaşın cebinden para çıkmadan yeni bir binaya kavuşabilsin. Ada bazında hak sahipleri müteahhitle anlaşabilsin.