Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Artvin’deki işsiz bile Kocaeli’deki köprüye para ödüyor!

CHP’li milletvekili Tahsin Tarhan Osmangazi Köprüsü’ne 2020 yılının ilk 6 ayı için 1 milyar 750 milyon lira ödenmesine tepki gösterdi. Tarhan, Türkiye’deki işsizlerin Osmangazi Köprüsü için kişi başı 465 lira ödeme yaptığını söyleyerek, “Her bir işsiz 465 lira ödüyor geçmediği köprü için yandaş müteahhitlere. Oysa bu kaynakları fabrika yapmaya kullanabilirdik. Anadolu’da ve büyük kentlerde işsizliği bitirebilirdik.” dedi.

CHP’li milletvekili Tahsin Tarhan

Ugur ENC minYap-işlet-devret modeliyle inşa edilen yatırımlar bir avuç müteahhit dışında herkese zarar veriyor. Hazineyi zor durumda bırakan yatırımlar için yıllık olarak bildirilen garanti araç geçiş ücretlerinden doğan maddi yük milyar liraları aştı. 2020 yılının ilk 6 ayında Osmangazi Köprüsü yüklenici firmaya yapılan hazine ödemesi 1 milyar 750 milyon oldu. Konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan geçen geçmeyen herkesin köprü parası ödediğini söyledi.

ANADOLU’DA İŞSİZLİĞİ BİTİREBİLİRDİK

Türkiye’deki her bir işsiz vatandaşın köprü için 47 lira ödeme yaptığını ifade eden Tarhan, “Günde 40 bin araçlık geçiş garantisi veriyorsunuz köprüye. Geçmeyen aracın parasını, dolarla tüm Türkiye ödüyor. Her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sadece bu 6 ay için geçse de geçmese de 21 lira ödüyor Osmangazi Köprüsü’ne. Bu adalet mi şimdi? 285 bin kişinin yaşadığı Hakkari bu köprü için 6 ayda kişi başı 6 milyon lira harcıyor. 174 bin nüfuslu Artvin 3 milyon 650 bin, 162 bin nüfuslu Gümüşhane 3 milyon 400 bin, 270 bin nüfuslu Burdur 5 milyon 700 bin lira kişi başı kaynak aktarıyor bu köprüye. Peki ya işsizler? Gerçek issiz sayısı çok daha yüksek. Resmi rakamlara göre ise 3 milyon 775 bin işsiz var ülkede. Her bir işsiz 465 lira ödüyor geçmediği köprü için yandaş müteahhitlere. Oysa bu kaynakları fabrika yapmaya kullanabilirdik. Anadolu’da ve büyük kentlerde işsizliği bitirebilirdik.” dedi.

Tahsin Tarhan 1ŞEHİR HASTANELERİNE 30 MİLYAR 550 MİLYON LİRA

AKP döneminde yap-işlet-devret modeliyle pek çok proje yapıldığını ifade eden Tahsin Tarhan açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Osmangazi Köprüsü tek değil. AKP iktidarı 140 milyar liranın üzerinde sözleşme imzaladı firmalarla. Vatandaşın belini büküp hazineyi çökerten yatırımlar listesi uzadıkça uzuyor. Mesela Avrasya Tüneli’nden geçen sene 7 milyon 600 bin araç geçmedi. Hazinenin zararı 245 milyon lirayı buldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsünün garanti süresince geçmeyen araçlara ödenecek ortalama fiyat 1,2 milyar dolar. Fahiş fiyat zamlarıyla gündeme oturan Yüksek Hızlı Trende geçiş garantisinin son üç yıl bakımından devlete maliyeti 15 milyon lira. Atatürk havaalanını kapattıran yeni İstanbul havaalanında her yolcu için dış hatlarda 20, iç hatlarda 5 Euro ödeme yapıyor devlet. Hava ulaşımının zayıfladığı salgın koşullarında zarar yine hazinenin hesabına yazılıyor. 2017-2022 arasında 10 şehir hastanesine aktarılacak kaynak ise 30 milyar 550 milyon seviyesinde. Bu rakamlar çok büyük, ama aynı zamanda bizler için çok üzücü. Vatandaşlarımızın vergileri çarçur ediliyor.”