Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Arzu Erkan’dan TÜPRAŞ açıklaması: Atılan işçiler geri alınsın!

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan geçtiğimiz günlerde TÜPRAŞ’ta 5 işçinin işten atılmasına tepki gösterdi ve “Atılan işçiler geri alınsın” dedi.

Emek Partisi Kocaeli İl

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan geçtiğimiz günlerde TÜPRAŞ’ta 5 işçinin işten atılmasına ilişkin açıklama gerçekleştirdi. Erkan, şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük işletmesi TÜPRAŞ’ın İzmit rafinerisinde işine ekmeğine sahip çıkan, yoksulluk sınırının altındaki ücretlere itiraz eden, demokratik haklarını kullanan işçiler toplu sözleşmeye ve iş yasasına aykırı bir şekilde işten atıldı.

Bu yılın başında, TÜPRAŞ işçileri, tehlikeli bir iş kolunda çalışırken, üstelik TÜPRAŞ her yıl kâr üstüne kâr açıklarken yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkûm edilmeyi kabul etmemiş hem sosyal medyada hem de rafineride seslerini duyurmaya çalışmıştı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Sendika ve TÜPRAŞ yönetimi ise işçilerden habersiz belirledikleri ek zam oranının ardından tepkiyi bastırmak için Temmuz ayını işaret ederek ‘beklentilerinizi karşılayacağız’ demişti. Mayıs ayında ünite ünite gezen TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu ise işçilere “Ülkenin durumu belli, enflasyona karşı iş yerimizi de düşünmemiz lazım. Temmuzda ne olacağına dair beklentilerinizi yükseltmeyin” demekten utanmamıştı. TÜPRAŞ işçileri, Koç Holdingin,TÜPRAŞ yönetiminin ve sendikalarının kendilerini düşük bir zam beklentisine ikna etmeye çalıştığını fark ettikleri için itirazlarını dile getirdi.

İŞÇİLERİN YANINDAYIZ

Bugün geldiğimiz noktada ise bu itirazları dile getirmek suç sayılıyor; işçiler hiçbir disiplin süreci işletilmeden hukuksuz bir biçimde işten atılıyor. Sendikal bürokrasi ise yine kendisinden bekleneni yaparak işten atmalar karşısında sessizliğini koruyor, işten atmalara yol veriyor.  Emek Partisi olarak diyoruz ki; atılan işçiler geri alınsın, yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşayacak bir ücret tüm işçiler gibi Tüpraş işçilerinin de hakkıdır. Tüpraş işçilerinin yanındayız.”