Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asgari ücretliye 781 TL doğalgaz faturası!

Geçtiğimiz yıldan bu yana yaklaşık yüzde 70 zamlanan doğalgaz nedeniyle vatandaşlar isyanda. Asgari ücretle çalışan Güven Çetin (30), 781 TL’lik faturayla şoke oldu

Geçtiğimiz yıldan bu yana

SEBO min 139Geçen yıl ağustos ayında doğalgaza yüzde 14.97 ve eylül ayında yüzde 14.90 oranlarında zam yapılmıştı. Böylece 2019’da yapılan toplam zam oranı yüzde 32.1’e çıkmıştı. 2018’de de yapılan yaklaşık yüzde 30’luk zamla birlikte, son 2 yılda doğalgazdaki fiyat artışı yüzde 65’i geçti. Havaların soğumasıyla birlikte ısınmak için doğalgaz kullanan vatandaşlar gelen faturalarla şoke oluyor.

781 TL DOĞALGAZ FATURASI

Aralık ve ocak aylarına ait faturaların yüksek gelmesi, vatandaşı kelimenin tam anlamıyla isyan ettiriyor. Bazı vatandaşlar faturaların 2 katına çıkmasına rağmen ısınamadıklarını vurguluyor. Asgari ücretle çalışan İzmitli 30 yaşındaki Güven Çetin, bu ay doğalgaz faturasının 781 TL geldiğini söyleyerek zamlara isyan etti.

GELSİNLER ONLAR GEÇİNSİN

Güven Çetin, garson olarak çalıştığını vurgulayarak, “Bu ay gelen doğalgaz faturasıyla şoke olduk. Önceki ay 400 TL civarında doğalgaz faturası gelmişti. Aynı şekilde yaktık. Çok da ısındığımız söylenemez ama bu ay 781 TL doğalgaz faturası geldi. Ben asgari ücretle çalışan bir vatandaşım. 1250 lira kira veriyorum. 200 TL elektrik faturası geliyor. 781 TL doğalgaz faturası geliyor. Diğerlerini ve yiyeceğimizi işin içine katmıyorum. Bu zamları yapanlar buyursun bir aylığına yer değişelim onlar geçinsin” dedi.

dogalgazfaturasY