Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Asya Tur vatandaştan habersiz kartından para çekti!

Asya Tur’dan önemli bir şikayet geldi. İnternetten bilet alan bir vatandaş ertesi gün 140 TL’lik bir çekim daha yapıldığını ekstresi gelince fark etti.

Asya Tur'dan önemli bir

Genç ailesinin isim haklarını Metro Turizm’den satın aldığı Asya Tur bir süredir yollarda. İbrahim Bezci döneminde Türkiye’de bir efsane olan firma Genç ailesi tarafından satın alındıktan sonra geçmişin mirasını sahiplenerek “Yeniden yollarda” sloganıyla reklam kampanyası başlatmıştı. İbrahim Bezci söz konusu duruma tepki göstermiş, kendisine bir haber dahi verilmediğini söylemişti.

EKSTRE KESİLİNCE FARK ETTİ

Asya Tur’dan önceki gün önemli bir şikayet geldi. İnternet üzerinden bilet satın alan bir vatandaş ertesi gün kredi kartından kendi onayı olmadan 140 TL çekildiğini fark etti. Para iadesi için günlerce Asya Tur’un peşinde koştuğunu belirten Gülçin isimli vatandaş yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: “25 Temmuz’da Ankara-İzmit arası 1 adet yolcu bileti satın aldım. Kredi kartı ekstrem kesildiğinde, Asya Tur firmasının bilet satın aldığım günün ertesi günü yani 26 temmuzda kartımdan 140 TL tutar çektiğini fark ettim.

“BENİ SALLADILAR…”

Müşteri hizmetleri ile 7 gündür görüşüyorum kredi kartı ekstremi belirttikleri mail adresine mail attım., her defasında araştırıp gün içinde size dönüş yapacağız diyerek beni salladılar. Hayatımda ilk defa böyle saçma sapan bir işlem ile karşılaşıyorum ve almadığım biletin para iadesini almak için günlerdir peşlerinden koşuyorum, zaman kaybı da cabası. Firma ile ilk seyahatimde yaşadığımdan bu kötü deneyimden sonra kesinlikle bir daha bu firmayı kullanmayı düşünmüyorum. Şikayet sitelerinde de çokça firma ile ilgili şikayet olduğunu görüyorum. Bu kadar saçma sapan bir firma olamaz bu müşteri memnuniyetsizliği ile piyasada rekabet etmeleri çok zor.”

Asya Tur’la ilgili şikayetvar.com’da son bir haftada yayınlanan şikayetler şöyle;

Asya Tur Servis Şoförü Sigara İçiyordu

Murat
28.07.2020 günü İzmir Üçyol yazıhanelerinin karşısına saat 17:12’de yanaşan Asta Tur servisinin şoförü içeride sigara içiyordu. Servise bindik ve kötü kokuyordu içerisi. Bindikten 15-20 saniye sonra sigaranın sonuna geldiği için sigarayı attı. 50 derece İzmir sıcağında üstelik klimalar da çalışmıyordu serviste. Derken servis ta Üçkuyular’a gitti. Sonra Gaziemir üzerinden Bornova garaja girdi. Yetişmek için son süratte gidiyordu ve diğer arabaları taciz ediyordu.


Asya Tur Bilet İade Sorunu Yaşıyorum

Adem
Müşteri hizmetlerinin satın almış olduğum bileti otogara gittiğimde sistemde görünmüyor dedi yazıhanedeki arkadaş tekrar bileti nakit verip satın aldım. 17 Temmuz da oldu bu sorun hâlâ çözemediler benim sorunumu Asya Tur müşteri hizmetleri hesabınıza geçmiş iade işlemini başlatıyoruz dedi ve hâlâ hesabıma para iade olmadı bankayı aradım bize öyle bir talep gelmedi dedi. Asya Tur müşteri hizmetlerini tekrar aradım tamam otogara yazıhaneye gelin çözeceğiz dediler ve dün akşam gittim otogara ve sonuç yine aynısı yazıhanedeki arkadaşlar şu an yetkili yok para iade edemeyiz dediler ve yetkiliyi aradılar ve sayın yetkilide yarın ararız demiş ve beni otogara ayaklarına kadar gitmişim müşteri olarak beni oradan haklı olduğum halde geri gönderip yarın sizi yetkili arayacakmış cevabı aldım…


Asya Tur Arızalı Televizyon Daracık Koltuklar

Gülşen
30 Temmuz 2020 İzmit-Ankara güzergahı saat 19 olan otobüs 19.15 te kalktı. Koltuklar çok dar koltuklar arası mesafe aşırı az. Üstüne üstlük TV arızalı. Ekran boyutu cep telefonu ekranı kadar. Efe turla kıyaslanamaz. İlk kez binmiştim. Bir daha asla binmem. TV arızalı deseydiniz iptal ederdim. En kötü yolculuğum olacak sayenizde.


Asya Tur Şoför gidemiyor Yolda

Eşref
Bir daha isim olmaz bu kadar yavaş soğuk insanlar şoför gidemiyor bisiklet bile daha hızlı gider sizin yapacağınız işi TV kulaklığı yok. İzmir’den Kocaeli’ye gidiyorum 39 numara otobüs. bir tane araba geçmedik bu nedir ya bir de mola veriyor bir daha binmem bindirmem kimseyi eski Asya Tur değil.


Asya Tur Şoför Yolu Bilmiyor

Erhan
02.08.2020 Balıkesir İzmit otobüsü 16:45 de bindim. 6 saat sürdü yolculuk. Karamürsel den sonra güzergah dışına çıkıp ara sokaklarda yolcu indirdiler. Yetmezmiş gibi şoför Gölcük otogarı kaçırdı. 10 dakika yoldan geri döndük.


Asya Tur Mağduriyet

Meltem
02.08.2020 tarihinde saat 20.08’de Burdur otogarından Sakarya otogarı için bilet aldım. Obilet sayfasından. Sefer saatim 23.45’di. Burdur otogarına 23.35 gece vardım. Saat 23.55’e kadar bekledim ve müşteri hizmetlerini aradım. Bana otogarın bildirme yapmadığını ve otogara uğramadan otobüsün gittiğini söylediler. Ben kız başıma otogarda kaldım. Tüm hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Bana hiçbir çözüm yolu sunmadılar!


Asya Tur Korona Virüs Önlemleri Sıfır

Eylül
Otobüse binerken kimsenin ateşi ölçülmedi. Kardeşimle bile yan Yana koltuklarda oturmamaya çalışırken bizim dışımızda kimsede maske yok. Muavini uyardığımda seyahat uzun olduğu için yolcular bunalıyor ayrıca sizin taktiğiniz maske de sizi korumuyor dedi. Biz saf miyiz yol boyunca maske takıyoruz biz de bunalıyoruz. Otobüs içinde hapşıran öksüren insanlar var. Kimsenin kimseden çekinmesi yok. Buraya otobüsün plakasını yazmayacağım ama şu an halen otobüsteyim. Eğer bir müdahaleniz olmayacaksa polislere haber vereceğim ilk çevirmede bizi durdursunlar. Sağlık asla hafife alınacak bir şey değil. Bu arada şikayetim çalışanlarınızla ilgili değil. Hepsi maskeli çalışıyor. Ancak yolcuları da ara ara uyarmaları gerekir.


Asya Tur Şube Şube İndirim!

Selçuk
Kocaeli Değirmendere şubesinden Harem otogarına 22.5 TL kesilen bileti aynı şekilde Harem otogarından talep ettim satış personeli bana çıkıştı ne yapalım orayı da mı 25 TL yapalım başka yerde 30 TL ne istiyorsunuz siz ya agresif tavırlarla konuşma üslubuna dikkat etmeden konuştu gerekeni yaparsanız sevinirim.


Asya Tur Hayal Kırıklığına Uğratıyor

Özlem
İstedikleri yerden yolcu alıp indiriyorlar. İstedikleri yerde saçma sapan mola veriyorlar önlemler sıfır. Herhangi bir yerde nedenini bilmeden dakikalarca bekliyorsunuz. Korona önlemleri sıfır. Rezalet. Asya tura güvendim ve bilet aldım ama beni hayal kırıklığına uğrattı. Çalışanların tavrı bile hoş değil. Ayrıca maskesiz yolcu alıyorlar.