Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atakent Cihan’da kart geçmiyor mu?

İzmit’te bulunan Atakent Cihan Hastanesi’nde doğum yapan bir hastanın eşi, doğum sonrası ödemeyi kartlarıyla yapmak istediğini ancak hastanenin nakit ödeme istediğini iddia etti.

İzmit’te bulunan Atakent Cihan

SEBO İMZAKocaeli’de özel hastanelerin başıboşluğu devam ediyor. Özel hastanelerden şikayetler bitmiyor. En çok şikayet edilen hastanelerden biri de Atakent Cihan Hastanesi. Eşi doğum yapan bir vatandaş, muayene ve tahlillerde ödemeyi kartlarından yapabildiğini ancak doğum sonrası hastanenin kartla ödeme almadığını söyledi. Ödeme yapılmadan hastaya taburcu vermeyeceklerini söyleyen hastane yetkililerinin bu tutumu, tepki çekti.

FAİZLİ PARA ÇEKMEK ZORUNDA KALDI

Vural adlı vatandaş, başından geçenleri şöyle anlattı: “03.12.2022 tarihinde Kocaeli İzmit’te bulunan özel Atakent cihan Hastanesi’ne saat 00.30 da doğum sancısı şikayetiyle gittik ve sonrasında doğum gerçekleşti ödeme yapacağım zaman bana kart veya EFT ile ödeyemeyeceğimi söylediler. Daha önceki bütün kontrolleri tahlilleri kartla ödedik ısrarla ödeyemeyeceğimizi söylediler ve ödeme yapılmazsa hastaneden çıkamayacağımızı söylediler. Bunu öğrenince Sağlık Bakanlığı ®’nı aradım ve bizi rehin alamayacaklarını hemen müdahale edeceklerini söylediler ki dedikleri gibi de yaptılar. Bu duruma hastanenin çözümü ise 2700 lira karttan ödeme yapın kalan kısmını hastayı taburcu etmeyip kalan kısmı nakit getirdiğim zaman taburcu edilecekmişiz bir de ücreti getirtildiğim güne kadar süreyi bana fatura olarak yansıtacaklardı ama beni kredi kartından faizli nakit çekmek zorunda bıraktılar.

HAKKIMI ARADIĞIM İÇİN FATURA KESECEKLER

Bankoda duran bayandan fatura istediğimde bana 2700 TL ‘lik fatura verip imza almaya çalıştı. Benim ödediğim miktarın bu olmadığını söylediğimde bu kısım SGK ® gideri olan kısım dediler ve imzalamadım evrakı. Fatura istediğimde detaylı faturayı gafta içi alabileceğim söylendi. Böyle insanları zor durumda bırakıyorlar belki ben hakkımı aradığım için bana fatura kesecekler ama çok üstüne düşmesek ört bas olacaktı.”