Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atakent Cihan’da şikayet bitmiyor

Kocaeli’nin en eski özel hastanelerinden biri olan son olarak geçtiğimiz yıl el değiştiren adı Atakent Cihan Hastanesi olan hastanedeki uygulamalar, fiyat politikaları gibi konularda şikayetler bitmiyor. Vatandaşlar, şikayetlerini sosyal platformlarda dile getiriyor.

Kocaeli’nin en eski özel

SEBO İMZAKocaeli’de özel hastane sorunu devam ediyor. Özel hastanelerin fiyat politikası özellikle en çok şikayet edilen konular arasında geliyor. İzmit’te bulunan Akkurt Grup’a ait Özel Atakent Cihan Hastanesi de en çok şikayet edilen kurumlar arasında. Son bir ayda onlarca şikayet çeşitli platformlarda gündeme getirildi. Hastalar, gördükleri muamele, fiyat politikaları, randevu saatlerine uyulmaması gibi konulardan rahatsız.

ONLARCA ŞİKAYET VAR

Onlarca şikayetten bazılarını sizler için derledik. Elif adlı hasta yakını, “13 Aralık 2022 tarihine, 22 günlük bebeğimiz için randevu aldık. İlk 28 gün ücret alınmıyor normalde çünkü SGK ® karşılıyor. Ama telefondaki hanım efendi alıyoruz dedi. Haftaya salı geldiğim de ücret alırlarsa SGK ya dilekçe verip şikayet edeceğim sizi. Ve ücretimi talep edeceğim” ifadelerini kullandı.

MUAYENE ÜCRETİ VE BEKLETİLMEK

Yine Tülay adlı vatandaş, şu iddialarda bulundu: “ “01.12.2022 saat 10.30’a 70 yaşındaki babam için İzmit Atakent Cihan hastanesinden 15 gün önceden ortopedi doktoru opt. Dr. **’a randevu aldım. Muayene saatinden 15dk önce orada olmamıza rağmen, tam 1.5 saat bekletildik. 11.45 de sinirlenip 600 TL (SGK emeklisi) muayene ücretini geri istedikten sonra muayeneye alındım. Üstelik danışmadaki kişiye param ®ı geri istiyorum dediğimde, ama ayağı alçıdaki insanlar geldi onların alınması gerek diye bahaneler üretilerek içeriye alınmadığım bildirildi.

VATANDAŞ PES ETTİ

Üstüne basa basa paramı istememe rağmen param iade edilmeyip muayeneye gönderildim. Fahiş fiyatlardaki muayene ücretlerine mi yoksa 1.5 saat 70 yaşındaki babamın muayene olmak için bekletilmesine mi yanalım? Ne kadar el değiştirirse değiştirsin tam bir fiyasko hastane… Bütün sitelere baktım devletin belirlediği özel hastane ücretlerinin 200-400 TL olması gerektiği yazıyor. Hastaneyi eve ® dönüp tekrar aradım ve doktoruna göre muayene ücreti değişiyormuş. Eskiden özel muayeneler vardı, parayı oraya verirdik şimdi haksızlık yapmanın adını değiştirmişler… Pes diyorum vallahi pes.”

FAHİŞ FİYAT MI VAR?

Yine hastaneye giden Levent adlı vatandaşın şikayeti şöyle: “Kocaeli Ataken Cihan Hastanesinde eşim ve yeğeni için sadece damar yolu ( ilaçsız tedavisiz herhangi extra bir şey yapılmadan) açtırdım. Özel hastaneler de 125 TL gibi bir fiyatı olan bu hizmet bedelinin işlemi gördükten sonra 2 si için toplam olarak yine belirtiyorum sadece damar yolu açma ücretini 1152 TL olarak bizden tahsil etti apacık bu durumumuzu fırsat bilerek fahiş Fiyat tarifesi uygulamıştır. Durumuna itiraz edince yü

ksekse hastanızdan damar yolu nu çıkaralım karşılığı verilerek nedeni bizden tahsil ettiler. Neredeyse operasyon ücreti gibi bir ücret alan hastanenin haksızlığını sitemli bir şekilde karşılamaktayım. Bu yüksek fiyatın çözümlenmesini talep etmekteyim.”