Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atılanlar için sert konuştu

İzmit Belediyesi’nde işten çıkarmaların ardından yetkililer tarafından ilk kez basın toplantısı yapıldı. Başkan Yardımcısı Özmural, işten çıkarılanlarla ilgili “Liyakat yok kayırma var” dedi

İzmit Belediyesi’nde işten çıkarmaların

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Ünal Özmural ve Sibel Solakoğlu İzmit Belediyesi Makam Toplantı Salonu’nda sözleşmesi yenilenmeyen personelle ilgili açıklamalarda bulundu. Ünal Özmural, “Bir süredir kamuoyuna meşgul eden konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyduk. Bugün bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak adına bu süreci tamamlamak için basın açıklamasına karar verdik.

SÖZLEŞMELİ TANIMI BELLİ
Özmural, şunları söyledi: “Göreve geldikten sonra önceden söylendiği gibi çalışmalara başlandı. Baktığımızda toplam 67 kişiyi kapsayan bir sözleşmeli personel konusudur. 26 kişi ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. 10 kişiye mevcut Bekaş’ta çalışma teklif edilmiş ancak bunlardan 2’si kabul etmiştir. Kalan 41 kişi ile sözleşme yenilenmiştir ve gelecek meclis toplantısında bunu oylamaya sunacağız. Nevzat Doğan yapmış olduğu tüm açıklamalarda bunu bir minnet duygusuyla yaptığını ve bu atamaları yaptığını dile getirmişti. Sözleşmeli personel tanımı bellidir. Burada aday olunmayan bir süreçte böyle durumun bırakılması ahlaki bir durum değildir.

KPDS BELGESİ OLMADAN
Burada diğer aday Sibel Gönül’de olsaydı o da aynı durumda kalacaktı. Personel konusuna gelirsek, isim kullanmadan bazı açıklamalarda bulunacağım. Bir arkadaşımız sözleşmeden bir ay önce çalışmaya başlamış, bir milletvekilinin gelini KPDS belgesi olmadan programcı olarak çalışıyor. Bir diğeri üniversite mezunu olmasına rağmen belgesini gizlemiş, lise mezunu olarak sözleşmeli olarak çalışmıştır. Bir diğer arkadaş kameraman olarak atanmış ama hiç kameramanlık yapmamıştır. 1 yıl 15 gün cezası olan ve yargılanan, memur olması mümkün olmayan bir kişi memur olarak çalışmıştır. Yine bir AKP’li meclis üyesinin yakını sözleşmeli olarak atanmıştır. KPDS sınavına girmeden çalışan bir arkadaşa Bekaş teklif edilmiş ve kabul edilmemiştir. Bu da Nevzat Doğan’ın yeğenidir. Bunlar hepsi kamu zararıdır.

HANGİSİ SINAVLA GİRDİ?
Belediyede bir denetleme olmuştur. Müfettişin tespit ettiği bir raporun gereğinin yapılmaması mümkün değildir. Müfettiş raporunda bir döneme ait olan 67 kişiyi tek tek masaya yatırdık. Benzer hatalar olmasını istemedik. Sonuçta 41 arkadaşla yola devam ettik ve diğer arkadaşlarla yollarımızı ayırdık. Burada sınav yok, liyakat yok, eş, dost akraba kayırması vardır. Dolayısıyla şimdi sokakta hak, hukuk, adalet diye bağıranlara sormak lazım. Hangisi adalet, hangisi liyakat, hangisi sınavla girmiştir. Biz 41 arkadaşla yola devam ediyoruz. Bu arkadaşlar da geçmiş dönemde çalışmadı mı? Diğer 26 kişiye baktığımızda hiçbir liyakat görülmemektedir. Geçmiş dönemlerde bulunan bu arkadaşlarla yola devam etmezken diğer 41 arkadaşla yolumuza devam ettik. O yüzden kimse bize geçmiş dönemin tüm kadroları değiştiriyor diyemez. Biz işini iyi yapan, liyakatli kişilerle çalışmak istiyoruz. Kimse kusura bakmasın.

KPSS ŞARTI ARANACAK
Eğer Nevzat Doğan bu arkadaşları çok seviyorsa, şuan çalıştığı şirkete o arkadaşları alabilir. Ama hikaye bu değildir. Toplam belediye bütçesi yıllık 2 buçuk milyon TL’dir. Bunlar kime, eşe, dosta, akrabayadır. Buradaki arkadaşlar bize teşekkür etti. Ben burada yıllardır çalışırken diğer arkadaşları memur yaptılar diyorlar. Tabi ki hukuki süreç devam etmektedir. Ortada bir hukuksuzluk varsa bu yolları kullanabilirler. Burada bir kamu zararı söz konusudur. Bununla ilgili hukuki işlemler de devam ediyor. Hukuk birimimiz çalışmalarını yapıyor. Hakkından fazla ücret alan bu kişilerle ilgili de önümüzdeki süreçte suç duyurusunda bulunulacaktır. Ayrıca bundan sonra şöyle bir şey planlıyoruz. Belediyeye memur işe alımlarından KPSS şartı aranacak ve sözleşmeli personel alımlarında da belediye kendisi sınav yapacak.”