Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ayasofya’yı açtınız ya Yeni Cuma?

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Sedat Doğu Uslu, yenileme çalışması uzun zamandır tamamlanamayan Yeni Cuma Camii için eleştirilerini sıraladı.

Saadet Partisi İl Başkan

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Sedat Doğu Uslu, yenileme çalışması uzun zamandır tamamlanamayan Yeni Cuma Camii‘ni konu edindi. Uslu, şunları söyledi: “Şanlı ecdadımızın sınırlı imkanlarla 6 senede inşaa ettiği camiyi 4.senesinde hala restore edip ibadete açamıyoruz. Çünkü ruh yok, heyecan yok, aşk yok azim yok. Bu ölçekte; bugün Türkiye’nin gündemi ne kadar Ayasofya Camii ise Kocaeli gündemide o kadar Yeni Cuma Camii’dir.

BU FOTOĞRAF YAKIŞMIYOR

Bir an evvel kısır döngüden çıkarılıp ivedi bir şekilde ibadete açılması için ilgili kurumların hassasiyetle bu mesele üzerinde durumlarını çok önemsiyorum. Bu fotoğraf yakışmıyor bu kentte.”

YENİ CUMA CAMİİ TARİHİ

Diğer adı Pertev Mehmet Paşa Camisi Ve Külliyesi – Kocaeli

Pertev Mehmet Paşa Camisi ya da diğer adıyla Yeni Cuma Camisi Padişah II. Selim’in ikinci veziri Pertev Mehmet Paşa adına, ölümünden sonra vasiyeti üzerine kethüdası Sinan Ağa tarafından yaptırılmış ve cami kitabesine göre miladi 1579 yılında tamamlanmıştır. Sebahattin AYDIN

yeni cuma camii

yeni cuma izmit