Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aydın Ünlü davasında üçüncü duruşma

Geçtiğimiz yıllarda MHP il binasında çekildiği öne sürülen ‘Rüşvet’ görüntülerinin ardından başlatılan soruşturmada sanıklar üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda MHP il

Geçtiğimiz yıllarda MHP il binasında çekildiği öne sürülen ‘Rüşvet’ görüntülerinin ardından başlatılan soruşturmada sanıklar üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Kendisine ait otele ruhsat alabilmek için dönemin MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ile görüştüğünü, 30 bin TL verdiğini öne süren Bahadır Bostancı şikayetçi olmuştu. Dönemin il başkanı Aydın Ünlü ise videonun montaj olduğunu öne sürmüştü. Olayda ismi geçen İzzet Erdem de bir süre sonra partisindeki görevinden alınmıştı.

ÜÇÜNCÜ DURUŞMA YAPILDI

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Aydın Ünlü ve İzzet Erdem hakkında açılan davanın üçüncü duruşması bugün Kocaeli 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya sanık olarak yargılanan dönemin İl Sekreteri İzzet Erdem, Erdem’in avukatı, mağdur Bahadır Bostancı ve avukatı Hüseyin Olcay ile tanık Mehmet Çakıroğlu katıldı.

İZZET ERDEM KONUŞTU

Sanık İzzet Erdem, “Daha öncesinde Bahadır Bostancı’yı tanımıyordum, o olayla tanımıştım. Olay tarihinde MHP İl Sekreteriydim. Bizimle S.Ç. vasıtasıyla irtibata geçti, otel konusunda mühürleme ile ilgili yardım istedi. O vesileyle olay büyüdü, bu günlere geldik. Üç görüşmede bulundum. Birisinde Avukat Havva Hanım vardı orada ve 45 gün sonra mühürlenince orada da bulundum. Görüşmede Aydın Ünlü de vardı. İl başkanlığında Ünlü’nün odasında buluştuk” dedi.

İZİNSİZ ÇEKİLEN VİDEO

Para alışverişi konusunda da konuşan Erdem, “Bir paradan bahsedilmişti. Görüşme esnasında para alışverişi görmedim. Bir poşetten bahsedilmiş, öyle bir poşet vardı ama içinde ne olduğunu bilmiyorum. Mühürleme konusunun hukuki olduğunu öğrendik, o dönem il başkan yardımcısı olan avukat Havva Hanım’a yönlendirdik. Havva Köse’ye vekalet çıkarıldı. Aydın Ünlü’nün odasında yapılan görüşme esnasında masanın kenarında içinde ne olduğunu bilmediğim bir poşet gördüm. Görüşme esnasında Ünlü Nevzat Doğan belediye başkanıydı, onu arayarak mühürleme işlemi hakkında bilgi aldı. Yürütmeyi durdurma kararı alınması halinde sürecin durdurulabileceğini belediye başkanı söyledi. Para alışverişine dair görgüm yoktur. Olaydan sonra Bostancı’ya Ünlü’nün 5 bin TL para ödediğini duydum. İzinsiz çekilen videonun kanıt olarak sayılmamasını talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Bostancı’nın avukatının Erdem’in daha önce verdiği ifadede “Aydın Ünlü 5 bin TL para vermiş kalanını seçimden sonra vereceğimi bana söylememi istedi” söylemini Erdem’e sordu. Erdem, “5 bin lira dışında herhangi bir konu geçmedi. Şimdiki beyanım doğrudur” dedi. Bostancı’nın avukatı Erdem’in daha önce verdiği ifadede “Aydın Ünlü kendini aklamak için kamuoyunun önüne atmıştır” sözleri hatırlatırken Erdem, “Aklamadan maksadım basın üzerime çok geldiği için bu hususu belirtmekti” dedi.

PARAYI İZZET BEYDEN ALDIM

Tanık olarak ifade veren Mehmet Çakıroğlu, “S.Ç. ile birlikte il binasına gittik. Kendisi benim ortağım. Aydın Bey’in kapısı açıldı Bahadır, eşi birlikte oturuyorlardı. İçeride ne konuşulduğunu duymadım. Sonradan odaya İzzet Bey girdi. Herhangi bir para alışverişi görmedim” dedi. Söz alan Bahadır Bostancı, “5 bin TL’yi koridorda İzzet Bey verdi. Aydın Bey içeride verildiğini söyledi parayı İzzet Bey’den aldım. Zaten telefon görüşmelerinde İzzet Bey ödemeyi başkanla görüşüp bir şekilde yapacağını söylüyor. Bugün görüşmelerde var. Şikayetimiz devam etmektedir” dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken bir sonraki duruşmada savcının mütalaa vermesi bekleniyor.