Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aygün Liman kavşağıyla ilgili konuştu: Bıçak kemiğe dayandı!

Derince Liman ışıklarındaki kavşak çalışmasıyla ilgili projeyi hızlandırdıklarını anlatan Zeki Aygün, “En sonunda bıçak kemiğe dayandı. Ben dün Ankara’ya gittim ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüm” dedi.

Derince Liman ışıklarındaki kavşak

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün 2 yıllık performansıyla ilgili değerlendirme toplantısında Liman ışıkları kavşağından bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesini de anlatan Aygün şu ifadeleri kullandı: “Çenesuyu battı çıktı projesi büyükşehirimiz ve bakanlığımız tarafından yapılacak. Ağız diş hastanesi ise 140 dönüm askeri hastaneden kalan alanın 40 dönümlük bölümünün bir kısmında inşa edilecek. Recep Akdağ bakanımız bölgede incelemelerde bulunmuştu benim milletvekili olduğum dönemde. Ağız ve diş hastanesi şu anda programda. O bölgede bir yere yapılacak. Ancak tam olarak nereye yapılacağı şu anda belli değil. Biliyorsunuz orada şu anda bir pandemi hastanesi planlandı. İhalesi yapıldı.

BAKANIMIZI İKNA ETMEKTE ZORLANDIK

Liman kavşağıyla ilgili projemiz bitmişti. Bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Sayın büyükşehir belediye başkanımız da görüştü, biz de gittik. Bakanımızı ikna etmekte zorlandık. Biz 3 katlı bir kavşak istedik. Bakanlık 2 katlı istedi. En sonunda bıçak kemiğe dayandı. Ben dün Ankara’ya gittim ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüm. Projeyi anlattım. Artık ona nasıl anlatmışlarsa ‘Büyükşehir Belediyesi yapsın’ dedi. Ben de büyükşehirin elinden geleni yaptığını anlattım.

MÜJDESİNİ VERMİŞ OLAYIM

Daha sonra projeyi gösterdim ve bakanlığın yapabileceğini söyledim. Kendisi bakanla görüşeceğini söyledi. Bugün Karayolları Genel Müdürlüğü’nden telefon geldi. Projeyi bakanlığın yapacağını söylediler. Bunun müjdesini vermiş olayım. Gençlik ve spor merkezimiz büyükşehirin KEV’den aldığı arazi üstünde inşa edilecek. Burada spor eğitim merkezi kurulacak. Büyükşehir şu anda burasıyla ilgili çalışma yapıyor. Sadece futbol değil pek çok branşta eğitim yapılacak.”