Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aysun Torun baro başkanlığına adaylığını açıkladı!

Kocaeli’de yaklaşık 20 yıldır ilimizde avukatlık yapan Aysun Torun, Kocaeli Barosuna ait odada adaylığını açıkladı. Av. Torun’a meslektaşları ve sevenleri destek verdi.

Kocaeli’de yaklaşık 20 yıldır

Av. Aysun Torun, Kocaeli Barosunun 37. Genel kurulu sonrası yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Kocaeli Adliyesi Baro odasında gerçekleştirilen açıklamaya Kocaeli Barosu Başkan adayı Av. Aysun Torun ve yönetimi ile destekçileri katıldı. Aysun Torun’un yönetiminde Av. Hüseyin Olcay, Av. Müge Kuran Duvarcı, Av. Onursal Çubuklu, Av. İlknur Kahraman, Av. Kübra Özçelik, Av. Ozan Çataltepe bulunuyor. Aysun Torun’un yanı sıra baroya  Mehmet Gül de aday oldu. Öte yandan baro yönetimine hem Öteki Avukatlar hem de Kadir Karakadılar adaylığını açıklamıştı.

Cumhuriyet kadınıyım

Adaylık açıklamasında kendini kısaca tanıtan Av. Aysun Torun, “Atatürk ilke ve inkılaplarını gönülden benimsemiş çağdaş ve demokratik bir Cumhuriyet kadınıyım. İlk günden beri mesleğini ilkeleri doğrultusunda çalışıyorum. Her ne kadar baromuzun başkanlığına ve yönetimine aday olarak karşınızda bulunsak da baronun birer mensubuyuz. Bunun bilinciyle göreve talibiz. Bütün sorumluluğu bu değerlendirmeler ışığında aldık. Seçim sonucu ne olursa olsun baro üyeleri olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Çok seslilik katkı sunacak

Avukatların menfaatine olacak her şeyi yapmak için çabalayacaklarını ifade eden Aysun Torun, “Yola çıktığımız amaçlarımız ve hedeflerimiz; her avukatı ilgilendirecek nitelikte. Öncelikle bu bilinçte olduğumuzu bilmenizi isterim. Kocaeli Barosu çok güçlü. Başkanlığa aday olmak çok büyük bir cesaret. Demokratik seçim sürecine, çok sesliliğin önemine inanıyorum. Dolayısıyla aday olan meslektaşlarıma katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Baro yönetiminin siyasallaştırılmadan hukukun üstünlüğüne göre hareket etmesi çok önemli. Yönetim sürecinde de layık görürseniz o koltukları bu prensiplerle yürütme çabasındayız” dedi.

Yönetim anlayışı değişmeli

Torun konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Meslektaşlarımıza seçim hakkı veren Av. Mehmet Gül, Av. Abdullah serdar Önür, Av. Kadir Karakadılar, muhalif kimlikleri ile ön planda olmayı tercih eden seçmene faklı seçenekler sunan diğer gruptaki meslektaşlarımıza seçim sürecindeki katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Zira rekabetin katkı sunacağına emimiz. Kocaeli barosunun yönetim anlayışının değişmesi gerekiyor. Baronun kişilerin odak noktası anlayışından uzak durması gerekiyor. Baromuzun kurumsal kimliğini güçlendiren kalite yönetim sertifikasıyla baroya kurumsal kimlik kazandırmayı hedefliyoruz, bunun için bazı görüşmeler yaptık. Bu yola çıkarken kendi önümüzü süpürerek yola çıkacağız dedik. Önce baromuzun sorunlarını çözeceğiz.

Meslektaşlarımızın baro ile bağının kopma noktasına geldiğini gördük

Bu zamana kadar başkanlık yapan isimler ve yönetimleri bir şeylerin inşasına muhakkak taş koymuştur ancak daha yapısal çözümler düşünmek zorundayız. İnşallah ileride de bunu hedefliyoruz, meslektaşlarımızın sorunlarını en ciddi şekilde dile getiren yönetim olma hedefindeyiz. Kocaeli Barosunun kamuoyunda bir karşılığı olmalı, bu karşılığı ne yazık ki kaybettik. Meslektaşlarımızın baro ile bağının kopma noktasına geldiğini gördük. Meslektaşlarım bu anlamda kendilerini yalnız hissetmesi, karşılarında bir muhatap bulamaması dikkat çeken sorunlarından biri.”

Baro’nun ilişkileri zayıfladı

Torun’un ardından söz alan Av. Hüseyin Olcay, “Kocaeli barosunun çok daha güçlü ve kurumsal olması için bu göreve talibiz. Kıymetli meslektaşlarımızın bize yetki vermesi halinde tüm meslektaşlarımızın baro faaliyet karılacağı aidiyet duygusunu güçleneceği baronun hep birlikte yönetilmesi hedefimiz var. Kocaeli barosunu son yıllardaki ne yazık ki kurumlarla ilişkileri zayıf. Bu kurumsal ilişkilerin tekrar tesis edilmesini hedefliyoruz. Genç meslektaşlarımızın sorunlarına eğilip var gücümüzle elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.

Çubuklu: “Etkili çözüm üreten bir yapı”

Yönetim kurulu adayı Av. Onursal Çubuklu, “Heyecanlı bir seçim süreci içerisindeyiz. Meslektaşlarımızla temasta bulunduk. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kocaeli Barosu kentimizin en köklü sivil toplum kuruluşudur. Kurumsal yapıyı genişleyen ailemizle birlikte daha iyi yönetilen yaşanan eksikliklere daha etkili çözümler üreten bir yapı hayal ediyoruz, desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Kahraman: “Amacımız mesleği güzelleştirmek”

Av. İlknur Kahraman ise “Geldiğimiz noktada meslek itibarı ve saygı azaldığı ekonomik kaygıların liyakatin mesleki sorunların hat safhada olduğunu görüyoruz. Köklerimiz ve ayaklarımızla yere sağlam basan tüm meslektaşlarımız müvekkiller ve yakınları kolaylık sağlama düşüncesiyle buradayız. Meslekte yaşanan sorunları çözebilmek ve mesleği daha da güzelleştirebilmek için yönetime aday olduk” dedi.

Özçelik:  “Baroyu öncü yapacağız”

Av. Kübra Özelik, “Aday olduğumuzdan beri çok güzel tepkiler aldık. Tüm meslektaşlarımızın sorunsuz bir dönem geçirmesi için aday olduk. Baromuza katkı sağlamak için yola çıktı. Kurulan ve kurulmuş olan komisyonlarla toplantılar gerçekleştirdik. Komisyonlarımız daha aktif hal getirerek mesleki iş birliği ve dayanışma içerisinde çalışmayı hedefliyoruz. Amacımız Kocaeli Barosunu örnek alınan ve öncü bir baro haline getirmek. Meslektaşlarımızın en iyi eğitimleri almaları için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışacağız” dedi.

Çataltepe: “Genç avukatlar daha aktif olmalı”

Av. Ozan Çataltepe ise “Baromuzun 37. genel kurulunda yönetim kurluna adaylığını koyan en genç avukatlardan biriyim. Genç avukatların baro yönetiminde daha aktif olması için aday oldum. Eğer yönetime seçilebilirsek aktif bir şekilde çalışacağız. Meslektaşlarımızın yaşadığı problemler hakkında kalıcı çözümler üreteceğiz” dedi.

Duvarcı: “İlçelerde büyük sıkıntılar var”

Son olarak söz alan Av. Müge Kuran Duvarcı ise “Baroda değişik bir ses, farklılık olsun istiyoruz. Arkadaşlarımızın ilçelerde çok büyük sorunları var. Sorunları gören meslektaşlarınızdan biriyim. İzmit bizim için İstanbul gibi. İlçelerimizde kahve makinemiz bile yok. Kağıt israfından dolyaı kağıt ücrete tabi oldu. Bu sıkıntıları öncelikle halletmek istiyoruz. Bunun dışında fiziki maddi yönden ne sorun varsa halletmek istiyoruz. Adli yargı ödemelerini bile zamanında alamıyoruz. Vergisini önden ödeyip ücretini 6 ay sonra alıyoruz” şeklinde konuştu.

Av. Aysun Torun kimdir?
Aslen Artvinli olan Aysun Torun, 43 yaşında ve bir çocuk annesi. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden mezun oldu. 18 yıldır İzmit’te hukuk ve icra davalarının ağırlıklı olduğu alanlarda avukatlık yapıyor. İzmit Körfez Mahallesi Şehit Rafet Karacan Bulvarı No: 247/ Gökbulut Apartmanı’nda bulunan Çözüm Hukuk Bürosu’nda arabulucu ve avukat olarak çalışmaya devam ediyor.

Av. Hüseyin Olcay kimdir?
1979 yılında İzmit’te doğdu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Avukat Hakları Komisyonu’nda görev almıştır. 2004 yılından itibaren İzmit’te serbest avukatlık yapmaktadır. Kocaeli Barosunda Çocuk Hakları Komisyonu ve Avukat Hakları Komisyonunda görev almıştır. Çocuk Hakları Merkezi tarafından gerçekleştirilen ‘Boşanma ve Velayet Davalarında Çocuklar’ konulu çalıştayda görev almıştır. Kocaeli’nde faaliyet gösteren çeşitli Sivil Toplum Örgütleri’nde ve Derneklerde Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla aktif olarak görev almaktadır.

Av. M. Müge Kuran Duvarcı kimdir?
1977 yılında İstanbul’da doğdu. 2003 yılında İstanbul Yeditepe Üniversitesinin ilk mezunlarındadır. 2004 senesinden beri serbest avukatlık yapmaktadır. Kocaeli Barosu tarafından da düzenlenen İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku konusunda Bilirkişilik sertifikasına da sahip olup, Anayasa Mahkemesine bireysel Başvuru ve sistemi konusunda katılım belgesi mevcuttur. Halen Gölcük’te serbest avukat olarak mesleğini icra etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

Av. Onursal Çubuklu kimdir?
1983 yılında İzmit’te doğdu. Yakındoğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2005 yılında mezun oldu. 2006 yılından itibaren İzmit’te serbest avukatlık yapmaktadır. Kocaeli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu çalışmalarına katılmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Av. İlknur Kahraman kimdir?
1980 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 yılı Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, 2008 Yılından beri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde avukat olarak görev yapmaktadır. Gayrimenkul Hukuku, Şirketler ve Ticari Hukuk alanında özel eğitim ve sertifikaları olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Halen Barolar Birliği Kamu Avukatları komisyonu üyesidir.

Av. Kübra Özçelik kimdir?
1985 yılında Erzincan’da doğdu. 2008 yılında Maltepe üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.2013 yılından beri aktif olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Kocaeli Barosu Sağlık Hukuku Komisyonunda iki dönem başkanlık görevinde bulunmuştur. Evli ve iki çocuk annesidir.

Av. Ozan Çataltepe kimdir?
1993 yılında Gebze’de doğdu. 2015 yılında Doğuş Üniversitesi’nde mezun oldu. Halen Gebze’de serbest olarak avukatlık yapmaktadır.