Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Koca Kocaeli’yi özellikle uyardı!

Sağlık Bakanı Bilim Kurulu

Sağlık Bakanı Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Kocaeli’yi uyardı. Bakan Koca, İstanbul, Bursa, ve İzmir’in salgında üçüncü zirveyi yaşadığını söyledi. Kocaeli’de hasta yoğunluğunun yönetmenin zorlaştığını ifade eden Bakan Koca, “Her kapasitenin bir sınırı vardır” dedi.

KİMSE DEMESİN

Koca konuyla ilgili şunları kaydetti: “İstanbul Bursa, Kocaeli İzmir salgında üçüncü zirveyi yaşıyor.Kocaeli’de hasta yoğunluğunu yönetmek için sağlık kurumları büyük çaba harcıyor. Her kapasitenin bir sınırı vardır. Hiç kimse bu mücadeleden geri durmasın. Hiç kimse hasta olursam sağlıkçılar beni nasılsa tedavi eder demesin.

SALGINDA 3. PİK

Kocaeli’de tedbirlere daha yoğun şekilde hassasiyetle uymaları gerekiyor. Çünkü kent salgında üçüncü piki yaşıyor. Son 5 gündür Kocaeli’de aşağı doğru bir seyir var ancak rakamlar yüksek. Kocaeli’de servis doluluk oranı yüzde 69,5 seviyesine dayandı. Yine Kocaeli’de yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76,9 seviyesine dayandı. Solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 40,6 seviyesinde.”