Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Koca paylaştı! İşte Kocaeli’deki vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından illere göre haftalık vaka yoğunluğu haritasını paylaştı. İşte Kocaeli vaka sayısı…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, insidans haritasını Twitter hesabından paylaştı. Bakan Koca, açıklamasında, “Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da bu durum normalleşmeye engel değil. Aşı, endişesiz günlere dönüşün olmazsa olmazıdır. Aşımızı yaptıralım” dedi. İllere göre haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul’da 54,30, Ankara’da 83,64, İzmir’de 27,40 oldu. Haftalık verilere göre her 100 bin kişide en az Covid-19 vakası Osmaniye, Adıyaman, Hatay, Adana ve Edirne’de görüldü. Haftalık verilere göre Ağrı, Eskişehir, Kütahya, Bitlis ve Rize 100 bin kişide en çok Covid-19 vakası görülen iller oldu.

KOCAELİ’DE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Haftalık Covid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide Kocaeli’de 54,42’den 51,97’ye düştü. Kocaeli’de geçtiğimiz hafta haftalık vaka sayısı 1.088 iken bu rakam bu hafta 1.039’a düştü. Kocaeli’de günlük vaka sayısı da 155’den 148’e düştü.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER

Bakan Koca vaka sayısı en çok azalan illeri de açıkladı. Koca, paylaşımında, “Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz; Bolu, Kastamonu, Muş, Yozgat ve Tokat. Vaka sayılarının azalması normalleşme cesaretimizi artırıyor. Aşı ile endişeden kurtulacağız. Aşımızı yaptıralım” ifadelerine yer verdi.