Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Kocaeli’yi unuttu herhalde!

Kentsel dönüşüm paketinin ayrıntıları belli oldu. Proje 5 ilde uygulanacak. Kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 milyon TL’ye varan kredi desteği verilecek iller arasında Kocaeli yer almadı

Kentsel dönüşüm paketinin ayrıntıları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 5 ili kapsayan kentsel dönüşüm paketinin ayrıntılarını açıkladı. Şehirleri çok önemsediklerinin altını çizen Özhaseki’nin Dünya Bankası ile imzaladıkları anlaşmayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Peki neydi o anlaşma?

İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ illerinin kentsel dönümü için “İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi”

180 ay vade ile, yüzde 0.69 oranında faizlerle krediler verilecek ve böylece bu kentlerin kentsel dönüşümleri sağlanmış olacak!

Pilot il ise İzmir…

Bu illerde 2.5 milyon TL’ye varan kredi destekleri sağlanacak!

Bunun yanında A sınıfı Enerji Kimlik belgesi bulunan binalar için de yüzde 0.50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalara ise yüzde 0.25 faiz indirimi sağlanacak.

Ödemeler inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacak.

Peki ya Kocaeli?

Kocaeli’ye yine bir şey yok! Üstelik hangi Kocaeli’ye ?

1999’da ülke tarihimizin en büyük depremlerinden birini geçirmiş ve kentsel dönüşüme en ihtiyaç duyan şehirler arasında başı çeken Kocaeli’ye …
Hangi Kocaeli’ye?

Uzmanların önümüzdeki süreçte olmasına kesin gözüyle baktığı İstanbul depreminin hemen yanı başındaki Kocaeli’ye …

Sayın Bakan Kocaeli’yi unuttu herhalde! Dalgınlığına falan geldi. İşin mübalağası bir yana, maalesef bu kentsel dönüşüm projesini tasarlayanlar, Kocaeli’yi yok saymışlar.

Kocaelili seçmen de elbet bir gün bu yok saymanın faturasını kendilerine keser!