Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Kurum: Kocaeli’nin bu meydanı 14 Mayıs’ı müjdeliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Marmara Yeniden Büyük Körfez Projesi Temel Atma Töreni”nde yaptığı konuşmada, “Hayırlı uğurlu olsun Kocaeli. Kocaeli’nin bu meydanı 14 Mayıs’ı müjdeliyor” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim

İzmit Körfezi’nin temizlenmesi için önemli bir projeyi hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dip çamurunun temizlenmesi için düğmeye bastı. İzmit Körfezi Doğu Baseni Dip Çamuru Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertarafı işi ihalesinde sürecin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan Atlas Maden Ürünleri Otomotiv İnşaat arasında sözleşme imzalanmıştı. 121 milyon dolarlık proje kapsamında ilk çamur çekimi bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla yapıldı.

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen programa Bakan Kurum’un yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, il müdürleri, AK Parti Kocaeli milletvekili adayları, AK Parti İlçe Başkanları, önceki dönem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, KESOB Başkanı Kadir Durmuş, ve yüzlerce vatandaş katıldı.

“KOCAELİ’NİN BU MEYDANI 14 MAYIS’I MÜJDELİYOR”

Programda konuşan Bakan Murat Kurum şu ifadeleri kullandı; “Sizlerin bu heyecanı; “Doğru adam doğru zaman” diyor! “Recep Tayyip Erdoğan” diyor! 14 Mayıs zaferimizi müjdeliyor. Allah sizlerden razı olsun. Bugün, hep birlikte “İzmit Körfezimizde Diriliş Dipten Başlıyor” diyoruz, el birliğiyle “Marmara Yeniden Büyük Körfez Projesini” başlatıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun Kocaeli. Kocaeli’nin bu meydanı 14 Mayıs’ı müjdeliyor.

“ÇOK ÖZEL BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ”

Marmara Denizi’miz bizim en kıymetli, en değerli hazinemiz. Dibinde yüzen balıkları, kenarında yaşayan canlıları, üstünde uçan kuşlarıyla korumak en asli vazifemiz. Hatırlarsınız, 2021’nin baharında Marmara Denizimizde büyük bir müsilaj problemiyle karşı karşıya kalmıştık. Başta Marmara Belediyeler Birliğimiz, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ve TÜBİTAK Başkanlığımız olmak üzere tüm il ve ilçe belediyelerimizle, bilim insanlarımızla, STK’larımız büyük bir seferberlik başlattık. 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planımızla etkili bir mücadele süreci yürüttük. Marmara Denizimizdeki bütün müsilajı temizledik. Hamdolsun, 2 yıldır herhangi olumsuz bir durumla da karşılaşmadık. Marmara Denizimizi ve Adaları, Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan ettik. Marmara Denizimizi en güzel, en temiz haliyle evlatlarımıza bırakacak çok özel bir çalışma yürütüyoruz.

“KOCAELİ 17 AĞUSTOS’TA ÇARESİZLİĞE YENİK DÜŞMEDİ”

Bugün de İzmit Körfezimizde dip çamuru temizlik çalışmalarımızı başlatmak üzere bir aradayız. Bu çalışmayla İzmit Körfez’imizi, dibinde onlarca yıl birikmiş 8 milyon ton çamurdan kurtaracağız. Körfezimizin dipten dirilişine vesile olacak bu çalışmayla deniz ekosisteminin korunmasını sağlayacağız. Marmara’nın doğusunda başlattığımız bu projeyi sadece İzmit Körfezimizde değil, bütün Marmara çevresinde yapacağız. Ve inşallah, yüzyıllar boyunca varlığını sürdüren körfezimizi, Marmara Denizimiz en güzel, en temiz, en doğal haliyle evlatlarımıza bırakacağız. Kocaeli 1999 yılında 17 Ağustos sabahına büyük bir yıkımla uyandı. Kocaeli’miz 17 Ağustos’ta çaresizliğe yenik düşmedi. Zorluklara direnmekten hiçbir zaman vazgeçmedi. Kocaeli’ni Türkiye olarak, el birliğiyle yeniden imar ettik, inşa ettik, ihya ettik. Bu güzel şehri hep birlikte ayağa kaldırdık ve yepyeni bir başlangıç yaptık. Yıkılan her bir evin yerine daha güzelini, daha sağlamını, daha güvenlisini inşa ettik. Kocaeli’mizde TOKİ ile okullardan hastanelere, stadyumlardan üniversitelere onlarca sosyal donatıyla birlikte 9 bin konut inşa ettik. Şu an halihazırda 2 bin 275 konutumuzun inşa çalışmaları devam ediyor. Tabi Kocaeli’mize yaptığımız yatırımları hiçbir zaman yeterli görmedik.

KOCAELİ’DE NELER YAPILIYOR?

Şimdi “İlk Evim, İlk İşyerim” kampanyamızla bu güzel şehre 5.200 sosyal konut ve 450 sanayi dükkânı inşa edeceğiz. Ayrıca 1.500 konutluk arsamızı da yine siz kıymetli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Kuralarımızı çektik, hak sahiplerimizi belirledik. Yeterli mi? Tabi ki değil. İzmit’te Cedit, Çayırköy Sekbanlı, Körfez’de Barbaros Mahallesi, Gölcük, Dilovası Tavşancıl, Çayıova İplikderesi kentsel dönüşüm çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Gölcük’te Denizevler Mahallesindeki 200 bin m2’lik riskli alandaki hak sahiplerini Sivritepe Mahallesindeki yaptığımız konutlarımıza yerleştirdik.
Benzer bir süreci Körfez Kabakoz’da da yürütüyoruz. Bu alanı da Derince Körfez kentsel dönüşüm projemizin üçüncü etabına taşıyacağız. Gölcük Merkez ve Çayırova Şekerpınar Mahallesindeki sağlıksız yapılar ile küçük sanayilerin taşınmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

“KOCAELİ’DE YEŞİL ALAN MİKTARINI ARTIRIYORUZ”

2019 seçimlerinde sizlere bir söz vermiştik. Bugün hamdolsun sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dilovası Kömürcüler OSB’mizi kapattık. Şimdi o bölgede ağırlıklı olarak makine üretiminin yapılacağı yeni ve temiz bir sanayi bölgesinin kurulması için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gölcük’te Dumlupınar Mahallesindeki küçük sanayi sitesine yönelik dönüşüm çalışmalarımızı tamamladık. Şehrin içerisinde sıkışıp kalmış sanayi sitesini Hisareyn’de yaptığımız yeni sanayi alanına taşıdık. Böylece hem şehrin merkezini görüntü ve gürültü kirliliğinden kurtardık hem de esnafımıza çalışacakları daha konforlu, daha modern, daha sağlıklı bir ortam sağladık. Bunun yanı sıra yeşilin ve mavinin şehri Kocaeli’mizde siz kıymetli kardeşlerimiz için, çocuk seslerinin kuş cıvıltılarına karışacağı yeni millet bahçeleri kazandırıyor, yeşil alan miktarını artırıyoruz. Kocaeli’ne 3,8 milyon m² büyüklüğünde 14 millet bahçesi yapıyoruz. 6 millet bahçemizi tamamladık.

KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ

Seçime çok az kaldı. Bir tarafta “dev projeleriyle yükselen bir Türkiye” diyen Cumhur İttifakımız, diğer tarafta ise “Türkiye’ye dair tek bir projesi” olmayan Kılıçdaroğlu var. Bir tarafta milleti için; inşa edenler, ihya edenler var! Diğer tarafta milletin gönlüne boş vaatlerle girmeye çalışanlar var; Türkiye’yi yüz yıl geriye götürmek isteyenler var. Siyasi geçmişinde milletin tek bir derdine bile çare olamayan CHP var. Bir tarafta; İHA’lara, SİHA’lara dokunacağım diyenler var. Diğer tarafta; Türkiye’nin milli savunma sanayisini dünyayla yarışır hale getirenler var. Bir tarafta; Tayyip Erdoğan İMF’yi bu ülkeden kovdu, ama ben geri getireceğim diyenler var; diğer tarafta yerli, milli, güçlü ekonomi için gece gündüz çalışanlar var. Bir yanda; şehirlerimizi çarpık kentleşmeye terk eden; tek bir konut bile dönüştürmeyen; 1 metrekare yeşil alan üreten; deprem, sel, yangın bölgelerine 1-2 saat uğramaktan başka bir şey yapmayanlar; depremin üstünden siyaset yapanlar; bir tarafta tam 650 bin konut için inşaatları 15 günde başlatanlar var.

“VAAT ETTİĞİNİZ YALANCI BAHARDAN…”

Bu CHP, bundan tam 4 yıl önceki seçimlerde ne diyordu? “Martın sonu bahar olacak!” Ne hikmetse biz o baharı ne İstanbul’da, ne Ankara’da, ne de İzmir’de göremedik. Tam 4 yıl oldu. Bu şehirler, bu millet baharı bir türlü göremedi. Ama ne gördük biliyor musunuz kardeşlerim? Yalancı Baharı gördük. Yolda kalan otobüsler gördük. Kardan kapanan yollar gördük. Bir türlü bitmek bilmeyen metro hatları gördük. Her şeyi gördük ama hizmet göremedik, eser göremedik. Kılıçdaroğlu şimdi de kalkmış; “Yine Baharlar gelecek” diyor. Sizin vaat ettiğiniz yalancı bahardan bu millete ne hayır geldi ki şimdi de sizden yeni baharlar bekleyelim, hizmet bekleyelim, hayır bekleyelim? Ben şimdi, Kocaelili hemşerilerime soruyorum! 14 Mayıs’ta Kocaeli’de, “Doğru Zaman Doğru Adam Recep Tayyip Erdoğan” diyecek miyiz? Cumhurbaşkanımızı, Cumhur İttifakımızı rekor bir oyla destekleyecek miyiz?”

murat kurum