Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Mahmut Özer Kocaeli’de duyurdu: Kantin kira artışları yüzde 25’e sabitleniyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kocaeli Valiliği’nde yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin de okulların içerisindeki kantinlerden sağlıkla ve makul fiyatlardan faydalanabilmeleri için kantindeki kira artışlarını yüzde 25 ile sabitleme kararı aldık” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut

Özgun imzaMilli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, bugün Kocaeli’ye geldi. Bakan Özer, ilk olarak Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  MEB Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, kaymakamlar, birim müdürleri hazır bulundu. Özer, Valilik Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından açıklamalarda bulundu.

YÜZDE 25 İLE SABİTLEME KARARI

Özer yaptığı açıklamada, “Çok kapsamlı bir değerlendirme yapıp Kocaeli’ye vereceğimiz müjdeleri paylaşacağız. Son 2 haftadan beri okullarımızın bünyesinde bulunan kantinlerin kira artışları ve ürünlerin fiyat artışları ile ilgili ciddi şikayetler almaya başlamıştık. Veliler ve esnaf sanatkarlar odasından şikayetler aldık. Tüm Türkiye’deki kantinlerin kira artışlarını incelemeye başladık ve en son Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile değerlendirmelerde bulunduk. Maliye bakanımızla da bir görüşme gerçekleştirdim.  Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin de okulların içerisindeki kantinlerden sağlıkla ve makul fiyatlardan faydalanabilmeleri için kantindeki kira artışlarını yüzde 25 ile sabitleme kararı aldık.

OKUL YÖNETİMLERİMİZ TARAFINDAN TAKİP EDECEKLER

Gerekli yazışmaları tamamlayıp tüm illerimizi bilgilendireceğiz ve okul kantinindeki kira artışlarını böylelikle sabitlemiş olacağız. Amacımız öğrencilerimizin, çocuklarımızın çok sağlıklı şekilde bu hizmetten ve makul fiyatlardan faydalanabilmeleridir. Bu kira indirimini sağladıktan sonra kantinlerdeki ürünlerdeki indirimi okul yönetimlerimiz bizzat takip edecekler. Kantin işletmecilerini mağdur etmeden kantin hizmetinden faydalanan öğrenci ve öğretmenlerimizin makul ve sağlıklı ürünlerle buluşmasını sağlamak. Aldığımız bu karar hayırlı olsun”

Bakan Mahmut Ozer Kocaeli