Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakan Selçuk, Kocaeli’de üretilen maskeleri kullanıyor!

Kocaeli İl Milli Eğitim

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki meslek liselerinde bugüne kadar  1 milyon 700 bin maske, 225 ton yer dezenfektan, 14 ton el dezenfektan, 3.5 ton kolonya üretildi. Bizim Yaka gazetesinden Galip Ataman’ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve bakanlık personeli de kalitesi nedeniyle bu ürünleri kullanıyor.

LED AYDINLATMA İLE BAŞLADILAR

Üretimin içinde olmaları gerektiği yönünde karar alan Çınarlı Mesleki ve Teknik Lisesi Okul Müdürü Selman Utkan ve öğretmenleri ilk etapta led aydınlatma sistemleri üzerinden başlamış oldukları faaliyetlerini temizlik ürünleri ile devam ettirdiler. Corona virüsü ile mücadele kapsamında da çalışmalar sergileyen öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik önderliğinde ve İl Müdür Yardımcısı Sadık Akar’ın destekleri ile maske üretimine başladı.

img 20200527 wa0027EL DEZENFEKTANLARI DA ÜRETİLİYOR

Gönüllü çalışmalar ile virüsle mücadeleye destek veren öğretmenler, günde 15 bin maske üretti. Hayırseverler aracılığı ile Kimya Üretim Atölyesi’nin de kurulmasıyla birlikte el dezenfektanı, kolonya ve yüzey dezenfektanı üretimine de başlandı. Şimdilerde yaklaşan LGS sınavı için Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sınavda öğrencilerin dezenfektasyonunu sağlayacak olan el dezenfektanlarını üreten Çınarlı Mesleki ve Teknik Lisesi öğretmenleri çok yakında kolonyalı ve dezenfektanlı tek kullanımlık mendil üretimine de başlayacak.

SEDYE ÖRTÜSÜ, ÖNLÜK, TULUM, BONEimg 20200527 wa0029 1

Okullarda üretilen ürünler ve miktarları ise şöyle: 1 milyon 676 bin maske, 11 bin siperli maske, 2 bin 166 tulum, 7 bin 605 önlük, 890 sedye örtüsü, 889 bone, 223,5 ton yer dezenfektanı, 13 bin 500 kg el dezenfektanı, 3,1 ton kolonya, 42 bin plastik kaşık.