Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık müfettişleri, Tezcan Galvaniz’deki patron şiddetini inceliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kocaeli Valiliği’nin talebiyle Tezcan Galvaniz firmasında yaşanan olaylarla ilgili müfettiş görevlendirdi. Kocaeli Valiliği müfettişlerin bahse konu olay bütün yönleriyle incelediğini, rapor doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

Kartepe’de faaliyet gösteren Tezcan Galvaniz fabrikasında yaşanan olayın görüntülerinin ortaya çıkması infiale neden oldu. Tezcan Galvaniz’in sahibi Sadettin Tezcan işle ilgili bir konu nedeniyle çağırdığı bir personele hakaretler savurdu. Personelin eline vuran Tezcan, kağıtları önce yere ardından işçinin suratına attı. O anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Kocaeli Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı.

ARABUCULUĞUN YAPILDIĞI KAMUOYU MALUMUDUR

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada: “Bilim, Sanayi ve Teknoloji kenti olan ilimizde işveren, çalışan ve sendikalar arasında çıkan uyuşmazlık ve olumsuzluklara valilik olarak gereken hassasiyetin gösterildiği, bu gibi durumlara devlet vakarına uygun bir şekilde çözüme yönelik arabuluculuğun yapıldığı kamuoyunun malumudur.

TALEBİMİZE İSTİNADEN MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Özellikle son günlerde basın ve sosyal medya ortamlarında yer alan ve işveren ile çalışan arasında yaşanan olaydan dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca inceleme yapılması yönünde Valiliğimizce talepte bulunulmuş ve bu talebimize istinaden inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir. Görevlendirilen müfettişlerce bahse konu olay bütün yönleriyle incelenmekte olup, düzenlenen rapor doğrultusunda gerekli iş ve işlemler yapılacaktır.” ifadeleri yer aldı.