Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık: O yol yapılmayacak!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın sorusu üzerine Ulaştırma Bakanı, “Başiskele’yi İznik’e bağlayan herhangi bir yol yapılmayacak” dedi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Başiskele için büyük önem taşıyan İznik Karayolu’nu gündeme taşımış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti. Önergeye Bakan’dan cevap geldi. Bakan Turhan, Türkkan’ın önergesine verdiği cevapta “Başiskele ile İznik ilçelerini doğrudan bağlayan herhangi bir yol güzergahı ve proje çalışması bulunmamaktadır” dedi. 

“KARAYOLLARI SORUMLULUĞUNDA DEĞİL”

Türkkan soru önergesinde Bahçecik Yolu olarak adlandırılan bu yolun, ilçenin ekonomik ve turizm anlamında gelişimine katkı sağlaması yanında, ulaşımda da büyük rahatlık sağlayacağını yazmıştı.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İYİ Partili Türkkan’a verdiği cevapta; Bahçecik Yolu’nun Karayolları sorumluluğundaki yol ağında yer almadığını da ifade etti. 

“PARA OLURSA YAPACAĞIZ” DEDİ

Cevabında Türkkan’a başka bir yol projesinden bahseden Turhan, bu yolun yatırım programına alınmasının ardından ancak para olursa yapılacağını ima etti. Turhan, şunları söyledi: “Karamürsel-İznik Devlet Yolu’na ait (Orhangazi-İznik) Ayrım-(Gölcük-Yalova) Ayrım Yolu 26,8 km uzunluğunda tek yol olarak projesi tamamlanmıştır. Proje; (Orhangazi -İznik) Ayrımı Boyalıca Mevkiinden başlayarak Yalakdere mevkiinden geçmekte olup bu kesimden sonra mevcut yoldan ayrılarak Yalova ili Altınova ilçe merkezi yakınında son bulmaktadır. Söz konusu yolun yatırım programına alınmasını müteakip bütçe imkanlarına bağlı olarak yapım ihalesi yapılabilecektir.”