Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Barbaros Hayrettin Lisesi ne olacak? Bakanlık açıkladı…

Gölcük’te yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yıkım ve yenileme kararları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi. Bakanlık Lütfü Türkkan’ın soru önergesi üzerine bilinmeyenleri anlattı.

Gölcük’te yer alan Barbaros

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin ne olacağını Milli Eğitim Bakanlığı’na sordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi veren Türkkan önergesinde şu ifadelere yer verdi: “Kocaeli Milletvekili Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yenilenecek olması nedeni ile yıkılacağı, bu nedenle burada okuyan öğrencilerin Cumhuriyet İlkokulu’nda geçici olarak eğitimlerine devam edeceği veliler tarafından ifade edilmiş, basında çıkan haberlerde de yer almıştır. Veliler tarafından tepki ile karşılanan bu uygulamanın 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’’nın 2.Dönemi’nden itibaren yapılacağı yetkililer tarafından belirtilmiştir.

MERAK EDİLENLERİ SORDU

Bu bilgiler çerçevesinde;

1-Kocaeli Gölcük’te yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi ile ilgili yıkım ve yenileme kararı hangi gerekçe ile alınmıştır, bu karar neden okulların kapalı olduğu dönemde uygulanmamıştır?

2-Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin yıkılacak olması nedeni ile öğrencilerin geçici bir süre eğitim görmesi için neden Cumhuriyet İlkokulu seçilmiştir, bunun gerekçeleri nelerdir?

3-Bu uygulama ne kadar sürecektir, bu konudaki takvim nasıldır?

4-Bir lisenin bir ilkokula geçici bir süre için de olsa taşınması ne kadar uygundur, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin Cumhuriyet İlkokulu yerine kısa mesafe uzaklıkta yer alan ve tadilatları yeni yapılan Anadolu Lisesi’ne ya da Kavaklı Ortaokulu’na veya daha müsait durumdaki başka bir okula taşınması daha uygun değil midir? Velilerin bu talepleri karşısında Bakanlık olarak görüşünüz nedir?

5-Veliler; öğrencilerin etkinlik ve teneffüs vakitlerinin kısıtlanmış olacağını, mevcut pandemi koşulları nedeni ile yeterli hijyenik ortamın oluşmayacağı sınıfların ilkokul çağındaki çocuklara uygun olarak hazırlanıp şahsi dolap ve kişisel eşyaları olması nedeni ile mevcut düzenlerinin bozulması ve özellikle ilkokul çağındaki çocuklar için zorlu olacağını düşünmektedir. Bakanlık bu konuda ne düşünmektedir?

6-Mevcut pandemi koşulları da düşünüldüğünde ilkokul ve lisenin aynı okul içinde olması öğrencilerin, öğretmenlerin ve çalışanların sağlığı açısından ne kadar uygundur, bu konuda Bakanlık olarak görüşünüz nedir?

7-Velilerin talepleri yerine getirilecek midir, bu talepler değerlendirilmeyecek ise endişelerin daha fazla artmaması ve öğrencilerin mağduriyetlerinin en aza indirilmesi için Bakanlık olarak bir takım tedbirler alınması düşünülmekte midir, bu tedbirler neler olacaktır?”

BAKANLIK CEVAP VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lütfü Türkkan’a verilen cevapta şu ifadeler yer aldı: “Gölcük İlçesinde yer alan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin 2020 yılında yapılan deprem tahkikleri sonucunda fonksiyonel özelliğini tamamen kaybetmiş olduğu, olası bir deprem felaketine karşı ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmemesi için yeniden yapımının planlandığı, konuya ilişkin proje ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve 2021 yılında bina yıkımının karara bağlandığı, 27.01.2022 tarihli Valilik Oluru ile tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiği, okul binası yapım işinin 2021 yılı Devlet Yapım Programına dâhil edildiği ve 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilmesinin hedeflendiği, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’ne en yakın 5 okulun öğrenci ve personel sayıları ile derslik durumlarının muhakkik raporuyla tespit edildiği, taşınması en uygun okulun Cumhuriyet İlkokulu olduğunun raporda belirtildiği, yerinde yapılan inceleme sonucunda Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu’nun gerek derslik sayısı gerekse idareci ve öğretmen odaları eklentileri açısından; Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin eğitim öğretim ihtiyacını karşılayamayacağı, ayrıca okul bünyesinde yürütülmekte olan destekleme ve yetiştirme kursları, ders dışı eğitim çalışmaları vb. etkinlik ve kursların olumsuz olarak etkileneceğinin dikkate alındığı, Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu’na taşınmasının uygun olmayacağının değerlendirildiği belirtilmişti.”