Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Barbaros ve Kabakoz Kentsel Dönüşümü için ihale yapıldı!

Körfez Barbaros Mahallesi ve Kabakoz’un sanayi bölgesinden taşınması için gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dün ilk ihaleyi gerçekleştirdi.

Körfez Barbaros Mahallesi ve

Özgür Kocaeli Gazetesi’nden Suriye Çatak Tek’in haberine göre; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tüpraş, İGSAŞ ve parlayıcı ve patlayıcı maddelerin üretim alanlarının içinde kalan Barbaros Mahallesi ve Kabakoz mevkiinin taşınması için başlattığı çalışmaları artık somutlaştırıyor. Barbaros Mahallesi ve Kabakoz Kentsel Dönüşüm alanında hak sahiplerinin belirlenmesi, gayrimenkul değerleme ve finansal modelin oluşturulması için 26 Mart’a yaptığı ihale sonuçlandı. İhaleyi alan Şehremini Danışmanlık firması ile sözleşme imzalandı ve çalışma başladı.

TÜM AYRINTILARI ÇIKARACAK

Muhammen bedeli 384 bin lira olan ihaleye katılan 3 firmadan 317 bin lira teklif veren Şehremini Danışmanlık firması ihaleyi aldı. 90 gün içinde projeyi tamamlaması beklenen firma bölgedeki dönüşüm ile ilgili tüm verileri ortaya çıkaracak. Proje tamamlandığında bölgede kaç hak sahibi olduğu, bölgedeki arsa ve taşınmazların değerleri tek tek tespit edilmiş olunacak. Aynı zamanda bölgedeki dönüşümün maliyetinin de ortaya çıkaracak olan çalışma Büyükşehir tarafından kamuoyu paylaşılacak.

DÖNÜŞÜM ALANI BULUNMUŞTU

Uzun yıllardır taşınması gündemde olan ancak bir türlü adım atılmayan Barbaros Mahallesi ve Kabakoz mevkiinde ilk olarak Büyükşehir Belediyesi mahallelerin taşınacağı alanı belirledi. Derince ve Körfez arasında TEM Otoyolu’nun üstünde bulunan yaklaşık 500 dönümlük arazı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanı olarak ilan edildi. Alanın bulunmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönüşüme destek vererek bölgede 1500 konut yapacağını açıkladı.