Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Baro genel kurulu 2 gün sürecek..!

Corona virüsü tedbirleri nedeniyle 3 kere ertelenen Kocaeli Barosu 36. Olağan Genel Kurulu başladı. KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda bugün yönetimsel konular görüşülecek ve konuşmalar yapılacak. Yarın ise 2 bin 179 avukat sandık başına giderek Kocaeli Barosu’nun yeni yönetimini belirleyecek.

Corona virüsü tedbirleri nedeniyle
Corona virüsü tedbirleri nedeniyle 3 kere ertelenen Kocaeli Barosu 36. Olağan Genel Kurulu başladı. KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda bugün yönetimsel konular görüşülecek ve konuşmalar yapılacak. Yarın ise 2 bin 179 avukat sandık başına giderek Kocaeli Barosu’nun yeni yönetimini belirleyecek. Yarın  10 asil, 10 yedek yönetim kurulu üyesi, 5 asil, 5 yedek disiplin kurulu üyesi, 3 asil, 3 yedek denetleme kurulu üyesi, 3 asil, 3 yedek Türkiye Barolar Birliği delegesi seçilecek.

13 AVUKAT ADAY OLDU

Mevcut başkan Bahar Gültekin Candemir’in tek aday olduğu genel kurulda seçimler çarşaf liste yöntemiyle  gerçekleştirilecek. Baro’da yönetime talip olan avukatlar şunlar: Arzu Türkkal Enç, Erhan Türkan, Nuriye Yılmaz, Mustafa Berk Uluç, Muhsin Emrah Toker, Birol Özyürek, Özden Sönmez Dobur, Mehmet Gül, Fatih Üstünay, Kamuran Yıldırım, Talip Kavak, Selda İlgöz ve Hüseyin Akbaş. Bugün saat 10.00’da başlayan genel kurula, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra eski baro başkanları Sertif Gökçe, Fahri Örengül ve çok sayıda baro üyesi avukat katıldı.

“SAMİMİYETLE YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞTIK”

Bahar Candemir Gültekin şu ifadeleri kullandı: “Baromuzun 36. Genel Kuruluna hoş geldiniz. Genel Kurulumuzun Mesleğimiz ve Baromuz için faydalı geçmesini diyor hepinizi şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına saygıyla selamlıyorum. 20-21 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen Kocaeli Barosu Genel Kurulu’nda yapılan seçimler sonucu Baromuza hizmet etmek görevi şahsıma ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma tevdi edilmiştir. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte Genel Kurulumuzun bizlere verdiği bu onurlu görevi büyük bir sorumluluk duygusuyla ve samimiyetle yerine getirmeye çalıştık” dedi.

1 MİLYON 380 BİN LİRA GELİR

Açılış konuşması sonrasında Kocaeli Barosu’nun gelir gider hesapları oylandı. 1 yıllık geliri 1 milyon 380 bin olarak tahmin edilirken gideri ise 783 bin lira olarak belirlendi. 2022-2023 için ise gelir 1 milyon 493 bin olarak tahmin edilirken gider 861 bin lira olarak belirlendi. Genel kurulda alınan kararla Kocaeli Barosu 2022 yılı üye aidatları 450 liradan 550 liraya çıkarıldı. Girişi ücretleri 800 lira olurken, nakil ücreti ise bin liraya çıkarıldı. Alınan karar üyelerin oy birliği ile kabul edildi. 35. Genel Kurul’da Bahar Gültekin Candemir’in listesini delerek yönetime seçilen CHP İzmit İlçe Sekreteri Veli Beyaztaş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MHP Meclis üyesi Özhan Kurt ile Selman Saray bu bu dönem aday olmadı.